Lähetystyön arkea!

Ainakin kuvittelimme tekevämme lähetystyötä, kun kuljimme  Tsalnasta Ivangorodin alueelle. Asioita olisi paljonkin kerrottavaksi, mutta nyt tällä kerralla jatkan eräänlaista autoilua Länsi-Inkerissä Kosemkinan alueella. Olin rakkaan veljen Martin apumiehenä ja osittain autokuskina, kun kuljimmme hänen Kleinbussillaan. Ajoimme Konnulta Kosemkinan kirkolle ja siellä havaitsimme, että auto oli takaa oudosti öljyyntynyt. Koitimme katsoa asiaa ja havaitsimme huohotusputken irronneen. Jatkoimme asioita ja minun piti hakea läheisestä kylästä seuravieraita.Lastasimme Hakajalta auton täyteen väkeä ja pääsin ehkä sadanmetrin verran tulemaan, kun kojelauta syttyi värilliseen valaistukseen. Tiesin, että ajaminen ei käy ilman suuria menetyksiä. Pahoittelin parhaani mukaan ja väki palasi koteihinsa.

Joku sieltä kylästä lähetti tarktorin, joka hinasi auton sinne kyläkirkon seutuville. Minä koitin tutkia asiaa, mistä öljyt karkaavat ja sain selville, että kampiakselin stefa eli tiiviste on pettänyt ja hihnapyörän takaa tuli öljyt ulos. Kun sitten selvitettiin mahdollisuuksia, niin auto pitäisi saada Tallinnasta laivaan, mutta mikä neuvoksi? Kylällä ei ollut hinauskelpoista autoa ja varuskunnassa ei ollut bensaa, että olisivat päässeet liikkeelle.Jostakin saimme tiedon, että Narvan puolella on merkkihuolto, mutta miten auto saadaan sinne? Suomalaisina me olimme lähes sormi suussa, mutta vaikeissa olosuhteissa eläneet ihmiset näkivät vieläkin mahdollisuuden asian hoitamiseen. He tekivät tarjouksen. He hankkivat 10 litran pöntön öljyä ja autolla ajetaan pätkä ja lisätään öljyä. Näin pääsimme eheänä perille Ivangorodiin siihen rajakaupunkiin.

Ystävämme Julia lähti Martille tulkiksi ja Niin matka Narvaan alkoi. Julia varasi ison alumiinivadin, että saa laittaa sen moottorin alle tullissa, ettei tule öljyvahinkoa. Martti ajoi tulliin ja Julia juoksutti taakse vadin moottorin alle ja näin hauskuttivat tavallaan tullin viranomaisia. Asia järjestyi siis poikkeuksellisella ajattelulla, joka ei tullut meille mieleen. Meillä oli samalla koetus, mutta myös johdatus, että ongelman läpi voitiin elää ilman suurta vahinkoa. Me voimme katsoa asioita kahdella tavalla. Joko tuurinpelinä tai sitten johdatuksena. Emme selviä iloman koetuksia, mutta Hän on niissä mukana, joka on työhönsä kutsunut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s