Havukkaisia

Havukka-aholla oli ajattelija, joka pohdiskeli kiireettömästi maailman menoa. Ikäänkuin ajatteli ääneen. Jospa laittaisimme nyt pohdintaan muutamia sanapareja. Osa täytyy olla ihan itse keksittyjä, että niillä olisi jotain arvoa. Niitä oli sellaisia ikäviä sanoja aikoinaan kuin esimerkiksi: Lunttaus ja toinen olisi kopiointi. Kopioinnille on löytynyt hienompi nimi, se on nykyisin palgiointia. Jopa tohtoriksikin kai voi väitellä niin, että osa viisaudesta on plagiaattorista peräisin.

Kauneus ja viisaus, nuoruus ja kokemus? Puolueet valitsevat ehdokkaita kaikenlaisiin tarkoituksiin ja näyttää siltä, että nuo ajatusparit ovat tärkeimmät kriteerit. Toki kaksikymppinen voi olla hyvin kokenut jollain elämän osa-alueella, mutta kaikki meriitti ei anna hyvää pohjaa olla puoluejohtaja tai ministeri. Puolueväki kokoontuu katsomaan interaktiivista näytelmää, joka huipentuu kukkapuskien heilutteluun sieltä puhujapöntöstä.

Onhan Jutta paljon näyttävämpi ja somempi näky kauniissa nutturassa ja sointuvissa vaatteissaan hurmoksen hengessä, kuin Antti, joka on harmaantuva mies, vaikka olisihan se mukava nähdä miten raavas mies kukista selviäisi.

Joudutaanko taaskin siihen kiusaukseen, että hän oli niin kaunis katsella, siksi valitsimme hänet, mutta emme oikeastaan tiennet, että samalla ratkesi hallituksen vetäjä, johon emme saa enää vaikuttaa?? Minkälainen mies sitten tulee olla, joka näyttäytyy viisaana, mutta nuorekkaana.  Istuva puku tummaa laivastonsinistä mielellään merkkisilmälasit, ne antavat arvokkuutta. No menettelee, jos on jo harmaata kaartia, niin ilman laseja lukeminen on käyttökelpoisuuden merkki. Pullottava salkku tai olkalaukku, vähän kulahtanut, osoitaa, että monessa on oltu mukana ja aina ollut painavaa asiaa siellä laukussa.

Kun itse vanhenen, niin on vaikeaa osoittaa tinkimätöntä kunnioitusta ja alamaisuutta omien poikien ikäisille. Minun aikahaarukkani olisi 35-60+. Ainakin yksi kolmevitonen on hyvä olla, koska hän luultavimmin hallitsee teknilliset välikappaleet ja voi iltakoulussa opettaa somen käyttöä, tekstailua ja muuta moraalista siihen liittyvää.

Puolustusministerinä näkisin mieluusti jonkin niistä eläkemiehistä, jotka ovat olleet pienten määrärahojen kurimuksessa komentajina. Silloin olisi meriittiä sanoa, että koneitakin tarvitaan ja jokaiselle sotilaalle kunnon vaatteet ainakin. Ehkä me kuitenkin niukkastelemme vuorollamme hautaan ja toivomme, ettei pojatkaan joudu lapiohommiin juoksuhautoja kaivamaan.

Onko sitten Nato se mukava sukulainen, joka tyytyy vähään, mutta hauskuttaa tehokkaasti. Eipä taida olla. Vuosia sitten taas kerran puhuttiin asiasta. Minä koitin silloin inistä Turkkarin yleisöosastolla, että se harkinta on tehtävä syväässsä rauhatilassa, jolloin ei nenästä tule verta eikä naapurissa ole suuria harkkoja menossa. Onhan se mukavaa, että me kuin yhdestä suusta voimme sanoa suorat sanat: Meillä on optio auki ja me päätämme mitä sillä tehdään.

Ainoa asia missä kauneus ei myy on kirkon jäsenyys. Meillä on kauniita kirkkoja joita on tehty suurella sydämellä ja hyvällä ammattitaidolla. Papitkaan eivät ole enää niitä mustakauhtanaisia kummajaisia. Nehän ovat letkeitä kansanmiehiä.  Eivät enää linnoittaudu pappiloihinsa vaan asuvat kansan parissa tosin eri pitäjässä mielellään. Minä olen miettinyt miltä homma näyttäisi, jos Jutta hoitaisi hommiaan samalla periaatteella. Siinä pitäisi tarkkaan tutkia onko kansalaisten verottaminen ollenkaan suotavaa. Mitä kärsimystä siitä tulisi, jos ottaisimme harmaan talouden tikun nokkaan ja kieltäisimme kuutamoilun vallan. Eikö se olisi parempi, jos laitettaisikin sellaiset postilaatikot, johon voi maksaa veronsa, jos ei pysty olemaan maksamatta?

Yksi malli sopii yhdelle ja toinen toiselle. Valtionjohto kävisi kerran vuodessa merkittävien poliittisten vaikuttajien luona ja lähestyisi niitä polvillaan ja suutelisi Vladimirin Rolexia ja samalla rintanenäliinalla pyyhkäisisi pölyt kengistä.Siellä hän isällisesti ilmoittaisi, että olisihan tuossa tuolikin ollut, mutta menköön. Karjalaa emme luovuta, mutta muita tarkistuksia ei enää tarvita. Ja näin päätettiin tämä havukointi ihan älyttömänä hommana pisteeseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s