Kerettiläistä

Sanoilla on ihmeellisiä merkityksiä. Jos laittaa hakukoneeseen hakusanaksi: keretti, saa ihmeellistä infoa mielin määrin. Tiesitkö, että golf on kerettiläistä? Ainakin on sellainen porukka kuin: Keretti-Golf. Eikö se ole silloin kerettiläistä toimintaa. Keretti on siis Outokummun kaivos, joka tietenkin saa aikaan moninaista toimeliaisuutta.

Tunnetaanhan myös tällaisia sanontoja: Nasulassa nasulasten on niin lysti olla. Jos runoilijann vapaudella jatkaisin: Rapulassa rapulasten on niin lysti olla. Keretissä kerettiläisten on niin lysti olla. Aiemmin kerettiläisyyttä käytettiin kapea-alaisesti vain uskonalueella. Siihen on nyt keksitty hienompi sana, kun kerettiläisyys on niin kovan tuntuinen. Tilalle on tullut hereesia ja siten myös hereetikko. Minä tunnistan itsessäni vaihtelevasti suuren tai vähän pienemmän hereetikon. Se on vain huono homma, että tästä ei saa rahallista palkkaa, palautetta kylläkin. Raamatussa puhutaan ihmeestä, joka saa molemmat korvat soimaan. Minä olen ilmeisesti kohdannut ihmeen. Minulla soivat molemmat korvat. Tosin siihen on ihan luonnollinen syykin. Kuitenkin on melko ihmeellistä, että yhdestä puheesta voi saada sekä kiitoksen, että nuhteen sanan???

Jeesus sanoi aikanaan: Puhukaa ihmisille suloisesti, ei hättää, kaikki on jo maksettu, vai puhuilko? Vai sanoiko Hän: Saarnatkaa parannusta ja syntien anteeksiatamusta alkaen Jerusalemista…Kun Hän oli ristillä, niin olen käsittänyt, ettei veren valuma-alueella ollut ketään. Äänenkantamalla oli joitakin. Sotilaat, ryövärit ja Maria ja Johannes. Nyt ristin juuresta on tullut lempipaikka, johon monet haluavat tulla viipymään. Miten nämä sopivat yhteen? Olen kerettiläinen en ymmärrä!

Jeesus oli syntisten ystävä, totisesti oli! Hän nsanoi: Mene äläkä enää syntiä tee, ettei sinulle jotain pahempaa tapahtuisi. Jos minä sanoisin nämä sanat jossain, saisin ehkä turpaani? Eikö Jeesus enää rakastakkaan syntisiä?  Eräs liike mainosti tilaisuuttaan seuraavasti: Tule sellaisena kuin olet ja lähde muuttuneena.! Maamme johtava ristillinen lehti julkaisi jutun, jossa purettiin pyhää vihaa: Eikö Jeesukselle enää kelpaa syntiset? Miten on? Jos olet kohdannut Jeesuksen oikeasti, jäitkö samaan jamaan? Vai tuliko joku muutos elämääsi?

Nykyisin puhutaan siitä, että voidaanko vaatia seurakunnan eli kirkon jäsenyyttä seurakunnan työntekijältä. Onhan se varmaan aiheellinen kysymys? Onhan se modernia, että voimme esitellä kirkon, jossa epäillään olevan elävässä uskossa olevia työntekijöitä? Ihan varmoja ei monestakaan olla ja toisaalta suuri osa hommista tulee hoidetuksi ihan hyvin aidolta pakanalta. Olen kerettiläinen, kun luen raamatusta, että ensimmäiset diakonit valittiin miehistä, joista oli hyvä todistus ja jotka olivat täynnä Pyhää Henkeä. 

Kerettiläisenä on melko mukava olla, mutta kavereita on vaikea löytää. Ne jotka ovat, ovat sitä uskollisempia. Tuttavat eivät kestä mukana, kun meno kiihtyy. Tällaista tällä kertaa. Jos kerettiläisyyteni pyrkii tarttumaan, niin ravista se pian pois päältäsi tai mene Herran eteen rukouksessa, niin Hän kertoo auliisti ja soimaamatta miten asiat ovat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s