Joelin profetia!

Tänään ajattelin kirjoittaa kokonaan hengellisistä asioista. Olemme menneet helluntain yli ja lähestymme juhannusta. Juhannus muistuttaa meille Johannes Kastajasta, joka tuli valmistamaan Herralle tien. Olen miettinyt paljon nykyistä liikehdintää kristikunnassa. Täällä eletään runsaan armotarjonnan keskellä, mutta vaikuttaako armo sitä mitä Paavali sanoi sen vaikuttavan? Syntisen menon hylkäämistä?

Näin keväällä ja kesällä kirkkovuodessa huomioidaan helluntai monen viikon aikana, kun sunnuntait ovat x-sunnuntai helluntaista.Kun taas kerran kuulin ja katselin opetusta Hengen vuodattamisesta Joelin profetian pohjalta, sain oivalluksen, jta voisi sanoa myös Hengen ilmoitukseksi. Mitä tarkoittaa kaiken lihan? Nykkyisin se kai ilmaistaan: Kaikkiin ihmisiin. Onko mahdollista, että Pyhä Henki iskisi  ketä tahansa kuin leka otsaan. Sellaistakin ihmistä, joka ei  tiedä mistään kristinuskosta tai suorastaan halveksisi sitä? Pidän epäuskottavana!  Olisiko Lähetyskäsky jo aikansa elänyt ja Jumala keihästää akvaariostaan maukkaimpia kaloja oman tahtonsa mukaan? Se on tietysti Kaikkivaltiaan oikeus eikä meillä ole siihen mitään sanottavaa. Jeesuksen puheet kuitenkin aina jäävät askarruttamaan, miten niitä olisi nyt sitten sovellettava.

Lukitussa yläsalissa Jeesus persoonallisesti puhalsi elämän henkäyksen opetuslapsiinsa. Lienee kyse samasta Jumalan henkäyksestä, josta kerrotaan Luomiskertomuksessa. muuten ihminen ei ole elävä sielu. Kuitenkaan Jeesus ei antanut välitöntä hyökkäyskäskyä, vaan käski odottaa voiman tulemista, joka pakostikkin käynnistää prosessin. Olemmeko kaikki liikkeellelähteneet saaneet käskyn voiman muodossa, vai olemmeko vain kuvitelleet, että hengellinen työ on hienoa hommaa ja kasvuhan on Jumalan asia? 

Mitä merkitsee oikeasti kaikki liha? Tarkoittaisiko se yksilöihmisen koko lihallisuutta? Jos meissä on alueita, joita Pyhä Henki ei ole saanut koskettaa, niin silloin kilvoituksemme on puolinaista ja voimamme puolinaista. Ehkä meidän on yksilöihmisinä syytä kysellä rukouksessa Herraltamme, voisiko Hän tulla Kuninkaaksemme koko inhimillisen elämämme aluelle. Me sanomme herkästi, että olen luovuttanut elämäni Jeesukselle, mutta onkohan monikaan meistä ymmärtänyt mitä se oikeasti tarkoittaa. Sillä se tarkoittaisi, että minun kaikki elämäni on Herramme käytössä. Tenkö työsuoritusta työnanatajalleni, niinkuin Herrale! Vietänkö vapaa-aikani niinkuin Jeesus tahtoisi. Olenko ymmärtänyt sen, ettei maallinen hyvyyteni ole tarkoitettu itseni viihdyttämiseen, vaan siinäkin Jumala Pyhän Henkensä kautta haluaa palvella avun tarvitsijaa toisen ihmisen mahdollisuuksilla.

Uskon, että näiden ajatusten sisältämät lainalaisuudet saavat aikaan jotakin, jota ei ole meidän aikanamme vielä nähty. Annammeko kaiken lihamme eli lihallisuutemme tulla Pyhän Hengen käsittelemäksi? Se olisi autuas ratkaisu!

Yksi ajatus artikkelista “Joelin profetia!

 1. EmmaSofia

  Vaikka en ole ihan varmaana siitä oletko oikeassa tekstin ydintarkauksesta pidän kovasti tekstisi rakennuksesta.
  1) Tässä on Raamattuteksti jonka nyt miettitään.
  2) Tämä on tavallinen tulkaus jonka jopa kääntäjät tekivät, jonka on kyseenalainen hyvästä syystä.
  3) Omasi tulkaus ja selitys.
  Hyvin tehty selkoteksti suomeksi.

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s