Ihmiskauppaa ja muita arvoituksia

Päädyimme päivällä siestan aikaan poikani kanssa pohtimaan tärkeitä asioita. Me molemmat olemme ikäänkuin kaikkemme antaneita tälle maalle ja nyt on arvioiden aika. Hän uhrasi elämänsä suuren maailman risteileville eläkeläisille, että he saavat viettää vaivatonta aikaa huvitellen. Minä olin säästeliäämpi. Sain poistua rivistä terveenä aaykkösen papereilla, kai? Jalkapallo on hallinnut maailmaa monen viikon ajan. Nostanut toisia onnen kukkuloille ja syössyt toisia rotkoihin pitämään vihaa, kun väärä joukkue teki niin mahottomasti maaleja. Perinpohjaisen pohdiskelun lomassa jotenkin juttu lipsahti ihmiskauppaan.

Ihmiskauppa lienee kauppaa, jossa kauppatavarana on ihminen ja kauppa tehdään siksi, että molemmat, siis ostaja ja myyjä, haluavat hyötyä siitä ihmisestä, johon hintalappu on kiinnitetty. Onko se näin?
Määritelmä lienee oikea, mutta mitä tähän sanoisivat NHL:n hankitsijat? Harjoittavatko he ihmiskauppaa, kun ostavat ja myyvät pelaajia? Ehkä pelaajakin saa siitä jotakin.
Onko nyt niin, että joku asia on brutaalisti suoritettuna rikos ja toisin toimiessa muuttuu kunnialliseksi bisnekseksi. Jos kaukoidästä ”ostetaan” ravintolatyöntekijä lähes orjartyöhön, niin se on rikos. Kun joku jääkiekkojoukkue myy avainpelaajansa rapakon taakse, niin se on hienoa bisnestä.

Tiedämme, että täällä oli muinoin paratiisi. Pieniä paratiiseja voi olla vieläkin, mutta jos itse emme tässä ajassa pääse paratiisiin, niin rahoillemme mielellämme sen soisimme. Älkää surko työikäiset, vaikka elämänne voi olla työtä ja tuskaa, niin osa teidän varallisuudestanne on paratiisissa. Nauttikaa siitä kynttilän valossa pitkinä pimeinä syysiltoinanne. Miettikäämme myös sitä, että pieni harmaan talouden ovihomma vie joltakin ministerinpostin. Hyi kauhia mitä hommaa. Siis yksinkertaiset ihmiset kiertävät veroja ja tekevät siinä yhteiskunnallista syntiä, mutta viisas suunnittelee ja on kunniallinen. Sehän on kunnalle kunnia-asia, että kunnassa asuu niin varakas henkilö, joka ei rasita kunnan palveluksia eikä siksi maksa lehtien mukaan lainkaan kunnallisveroa.

Onko kateus nyt aseeni? Voi hyvin olla, vaikka tiedän, etten enää paljon voisi nauttia isoista rahoista vaikka heti niitä saisin. Nauttikoon elämästään ne, jotka jaksavat. Kannattaa kuitenkin huomioida yläilmakehän loppuunpolttamisen vaarat, joka suihkareilla tapahtuu. Tosin lehmien piereskelyhän on todettu hyvin vaaralliseksi myös. Luonnolliset asiat ovatkin hyvin luonnottomia ja siksi vaarallisia. Tämä koko juttu saattaa olla helteen aikaansaamaa ja sinänsä arvotonta. Yhtä arvotonta kuin rusketus. Sitäkään ei tarvita D-vitamiinin yhteyttämiseeä lainkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s