Rypytön morsian

Morsian, jolla ei ole ryppyjä, on raamatullinen termi. Kun olemme aikanaan talutelleet papin eteen nuoruutemme morsiamen, ei ollut ryppyjä. Meillä on kaynyt niin, ettei speksawersin kaunistamilla silmilläni näe ryppyjä vieläkään hänessä, jonka Jumala minulle lahjoitti. Rypyttömyyteen liittyy myös hedelmällisyys. Jos ryppyjä ilmenee, niin voimme siteerata erästä Löyttyä: Elämän jäljet pientareelle piirtyvät.

Tämän aamun puhuttelu koski näitä ryppyjä, mistä ne tulevat ja miten viimein Karitsan morsian on taas rypytön. Muistamme raamatusta Saaran, joka oli hedelmätön ja ehkä ulkoilmaelämä beduiiniteltoilla oli myös rypyttänyt ihoa. Hänen hedelmällisyyteensä tarvittiin Jumalan ihme. Elämmekö nyt sitä ihmeen aikaa, että jokaiseen Jumalan lapseksi syntymiseen tarvitaan Jumalan antama ihme? Eikö syntyminen Vedestä ja Hengestä olekkaan enää luonnollista. Olemmeko ymmärtäneet toisen tai molemmat väärin näistä elementeistä?

Raamatun kertomuksista me tiedämme, että Vapahtajamme iho tuli rikotuksi joka kohdasta mihin ruoskijan ruoska voi osua. Jos Hän ei olisi kuollutkaan, vaan Hänet olisi hoidettu terveeksi, me voimme vain kuvitella miten arpinen Hänen ihonsa olisi ollut. Silminnäkijäkertomukset kertovat kuitenkin kirkastetusta Jeesuksesta, joka oli terve ja ihana. Tässä on symboliikkaa siihen, mikä pitäisi olla uudensyntymisen vaikutus. Synnin arvet ja haavat eivät voi näkyä uudessa ihmisessä, jos Jeesuksen ristin veri ja ylösnousemuksen voima on saanut vaikuttaa uskovassa.

Onko morsian nyt rypytön? Jumalamme näkee morsiamen rypyttömänä, koska Hän antoi morsiamen Pojalleen, Poikansa uhrin tähden. Näkeekö Poika morsiamensa rypyttömänä ja hedelmällisenä? Vaikka Hän itse oli kansansa keskuudessa ja opetti, Hän itki Jerusalemin tähden, kun se ei tuntenut etsikkoaikaansa. Hän lähetti toisen puolustajan. Hän itse on ensimmäinen puolustaja Isän edessä. Toinen puuolustaja puolustaa meitä sielunvihollista vastaan. Jos annamme Hänelle kunnian, kiitoksen ja pyydämme apua hädän hetkellä. Jos toinen puolustaja ei saa tehdä työtään ilman rajoituksia, meihin ja samalla morsiameen tulee haavoja, niitä laastaroidaan ja niistä tulee arpia. Uskommeko, että Isä tahtoisi antaa Pojalleen morsiamen, joka ei olisi haavoilla, ei laastaroituna eikä arpisena.

Sellaisena maailma kuitenkin näkee Karitsan morsiamen, jos Pyhä Henki ei tule keskuuteemme ja tee meistä terveitä ristinveren tähden!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s