Uusi elämä

Meidän perhekunnassamme on juuri koettu uuden elämän syttyminen. Vain pari päivää sitten saimme nähdä miten tuleva äiti kantoi kuormaansa kärsivällisesti. Siron ihmisen odotus on niin erityistä, kun vauvat kuitenkin kasvavat suurinpiirtein samoille lukemille. Meidän jokaisen äidit ovat käyneet läpi samat asiat. Olemme aiheuttaneet ankaraa kipua syntyessämme ja joskus myös sen jälkeenkin, vaikkain ei niinkään enää fyysisesti. Elämän kiertokulku on mystinen. Me tulemme tänne, elämme hetken ja menemme pois. Tällä hetkellä olen rakastunut kuvaan, mutta uskon, että livenä kohtaaminen vain vahvistaa sitä. Kiitos Isämme elämän lahjasta.

Ihminen kohtaa monesti elämänsä aikana ikäänkuin uuden elämän alkamisen. Elän sitä kolmatta vaihetta elämässäni ja siksi voin avoimin silmin tarkkailla elämän kiertokulkua. Pienen ihmisen elämässä alkupäivät täyttää totutteleminen siihen, että enää ei eletäkkään veden ympäröimänä, vaan ilmaa hengitellään ja tunnistetaan kasvoja pinnasängyn yläpuolella. Uusi ulottuvuus syntyy ensimmäisten ryömintäharjoitusten myötä permantotasossa.

Kävelemisen oppiminen antaa runsaasti lisää mahdollisuuksia kokea uusia asioita. Päiväkoti antaa taasen virikkeitä, kun täytyy ja saa oppia elämään yhteisön elämää. Koulun alkaminen avaa uuden sivun ja ainakin silloin alkaa jo velvollisuudetkin painaa. Onhan koulunkäynti oppivelvollisuuden piiriin kuuluvaa.

Uusi elämä alkaa myös perheen perustamisen myötä. Monta uutta asiaa tulee kuvaan mukaan. Sopeutuminen toisen ihmisen elämän osaksi ei aina ole ihan mutkatonta, mutta parhaan tuloksen antaa juuri sovitteleva mielenlaatu.

Kaikkein tärkein uuden elämän alku syntyy silloin, kun ihminen saa elävän uskon ja saa tulla Jeesuksen omaksi. Jossain vaiheessa elämässä on tärkeää ottaa iäisyysasiat vakavasti. Se antaa tukevan pohjan jo tätä elämää varten, koska usko Herraan Jeesukseen vähentää elämän riskejä huomattavasti. Vaikka olemme edelleen samojen luonnonlakien alaisia, usko antaa turvaa ja vakautta elämään. Miksi ajatukset menevät niin helposti vakaviin asioihin, vaikka pitäisi iloita elämän lahjasta. Omastaan ja aina uusista sukupolvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s