Kiusaus 2

Ehkä tähän kiusaukseen kannattaa perehtyä toisen päivityksen verran. On se kuitenkin niin monitahoinen juttu. Kiusaus tarjoaa joko mieluisia elämyksiä tai ratkaisuja moninaisiin ongelmiin. Esimerkiksi henkirikokset jaotellaan ainakin kolmeen kategoriaan asian vakavuuden mukaan. Ensin tulee kuolemantuottamus, sitten tappo ja viimeisenä murha. Kahteen ensimmäiseen ei liity suunnitelmallisuutta, vasta kolmas kategoria on tunnusmerkeiltään suunnittelun tulosta. Ensin tulee kiusaus, jospa asian voisi ratkaista lopullisesti ja siinä pimeyden henkivallat antavat suunnittelukonsultteja, jotka alkavat kehitellä juonta. Miten asian voisi tehdä niin, ettei siitä jää kiinni. Sehän on suunnittelun tarkoitus.

Kaikenlainen kostaminen ja pahaan huutoon saattaminen johtuu kiusauksesta vahingoittaa toista ihmistä syystä tai myös syyttä. Hengellisentyön tekijät ovat jatkuvasti vaaravyöhykkeessä joutua epäillyksi, koska aito Sana viiltää lihan ja Hengen rajaa joskus kipeästi. Siinä tulee helposti kiusaus olla toista mieltä ja, jos joku toinen on samaa mieltä, niin se auttaa kovasti. Tämän puolen kiusaus on jatkuvasti läsnä elämässämme, jos emme pysy valveilla.
Jos himoitsemme elämässämme jotain rahaa tai tavaraa, johon ei ole laillista mahdollisuutta, tulee helposti kiusaus tehdä tulkintoja omaksi hyväksi, vaikka varsinaiseen varkauteen tai ryöstämiseen ei ryhdyttäisikään.

Sukupuolimoraali lienee ongelmallisin alue, josta kukaan järkevä ihminen ei sano nykyisin mitään varmaa, koska asiat ova mutkistuneet. Alussa oli tarkoitus, että on yksi mies ja yksi nainen, jotka Jumala liittää yhteen ja he perustavat perheen ja saavat jälkeläisiä. Kun biologinen valmius ja sosiaalinen valmius eivät kulje käsi kädessä eikä kuri enää hallitse nuorisoa, niin avioliiton sinetiksi tarkoitettu asia pyritään murtamaan liian aikaisin. Toisaalta seksi on jokamiehenoikeus ja sen toteutukset ovat vain mielikuvituksesta ja pienesti suojaikärajoista kiinni. Me näemme luonnosta miten käytös ja esiintymiset esimerkiksi kanalinnuilla muuttuu määrättynä aikana ja pyritään tekemään vaikutus h-hetkeä varten. Ihmisen käytökset ovat johtaneet siihen, että koko ajan on kaikilla mahdollisilla tavoilla vaikutuksen hakeminen esillä. Onko se tietoista vai ei, en ole varma. Kuitenkin ympäristömme on muuttunut virikerikkaaksi ja näin olemme kiusaukselle alttiina lähes jatkuvasti.

Jos avioliittoakaan ei solmita lopulliseksi, niin jää kiusaus pitää yllä vertailua ja uuden parin etsintää, johon kuivempi kausi avioliitossa antaa pontta, jos valvominen unohtuu. Jos alkaa saada vastakaikua joltakin henkilöltä, niin se pysyy ensin ystävyyden karsinassa, kunnes liikkumavara alkaa laajeta. Samaan aikaan alkaa omassa puolisossa ilmeta asioita, jotka tekevät hänet aina vain vähemmän sopivaksi olemaan rinnalla. Näin kiusaus johtaa himoitsemiseen ja viimein pahoihin lankeemuksiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s