Tarvitsen mainoksia

Minun aamutoimiini kuuluu heti heräämisen jälkeen sanomalehden noukkiminen ovenvälistä Sitten menen aamuistunnolle ja selailen paikallista johtavaa journalismin tuotetta ilman silmälaseja. Näen siis vain kuvat ja otsikot. Siinä saa ikäänkuin maistiaiset siitä, mikä on tänään tärkeää. Kahvinkeittimen lataamisen jälkeen kupposen kanssa otan uuden session oikein kaksitehoklasit päässä ja sitten avautuu ihmeiden maailma. Löydän vähän asiaa, mutta pääasia näyttää olevan kaupallinen tavaroiden ja palvelujen esittely. Lähes puolet sivuista oli neliväripainatuksena monen sivun ilmoituksia. Eräs häiriötila vaatii sen, että asiat esitetään kuvina. Olemme ehkä tulleet siihen aikaan, että meille pitää näyttää miltä makkarapaketti näyttää ja sitten ymmärrämme tarvitsevamme ainakin yhden jokaista kuvaa vastaavaa tuotetta.

Minä Tarvitsen tarkkaa tietoa myös siitä, mitä uutuuksia lelumarkkinoille on tullut. Tarvitsen monen firman moniväriset kataloogit, että voin täyttää paperinkeräyslaatikkoa meidän talon pihalla. Ajatella, jos keräilijä löytäisi tyhjän laatikon. Varmaan ei saisi montaa kertaa turhaan käydä. Yt on ankara isäntä. Ei sääli ketään. Miksi sen nimi on yt? Onko se niin, että eri henkilöstöryhmät yksituumaisesti poistavat osan porukastaan? Eikö siellä oikeasti pidetäkkään kenenkään puolta, jos itse saa pitää paikkansa?

Päädyn lopulta miettimään miten tärkeä lenkki olen kansantaloudessa. Tämä on suorastaan ravintoketju, joka alkaa jostain ja jatkuu päättymättömänä. Jos aloitan vaikkapa siitä minun aamutoimistani. Sitten viemme lehden paperinkeräykseen. Keräysauto hakee paperit ja vie ne uudelleenkäytettäväksi. Paperista pestään värit pois ja jätevedenkäsittelijä saa pitää työpaikkansa. Uusiopaperitehdas pyörii, kun sanomalehtiä tuodaan sinne ja he tekevät melkein valkoista sanomalehtipaperia. Paperi menee lehtitalon kirjapainoon ja alkaa painaa uutisia ja kaupallisia tiedotteita siihen paperille. Eri tehtaat ovat valmistaneet painokoneet ja toinen tehdas tekee värit, jota painokone käyttää. Tätä ennen on eri kaupallisissa laitoksissa myyntihenkilö arponut tuotteet, joita tänään mainostetaan. Valokuvaaja on kuvannut ne ja mainostoimittaja on valinnut tekstit ja fontit ja taustavärityksen johon istutetaan maksalaatikon kuva ja tikkarit. Kun sitten lehdet on painetut, niin ne jaellaan paikkoihin, josta postihenkilöt ne hakevat ja ihan jalkatyönä tuovat ne myös minun postiluukkuun.

MOT. Olemme markkinatalouden vankeja. Meille tulee mainoksia, joita emme ole tilanneet ja kuitenkin me maksamme niiden tuottamisen, joka jää ainakin kohdallani melko hedelmättömäksi. Kun mainosbudjettia lisätään, niin syökö kuluttaja entisen yhden maksalaatikon sijasta puolitoista tai kaksi? Jos niin käy, niin vihreän kahvin jauhaja tulee mainoksineen apuun. ei huolta, jos meinaat lihota, meidän tuotteemme neutraloi keittiön tuotteita. Et liho, mutta mistään ei sinun tarvitse tinkiä. Ole iloin en ja kuluta, koska näin luot toisille hyvinvointia ja itsellesi täydet komerot ja lisääntyvän vyötärön. Oikeasti luodessasi toisille hyvinvointia luot itsellesi pahoinvointia etkä pääse tästä mihinkään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s