Pari aasia

Lähestymme adventtia ja silloin muistetaan myös aasit. Ensin yksi muistikuva Jugoslavian lomareissulta. Lähdimme bussiretkelle ja kohta havaitsimme tien varrella kuolleen kissan. Vähän matkan päässä makasi aasi likenteen uhrina. Siinä vähän vitsailimme, että mitähän seuraavaksi? Oli vähän outo olo, kun vuoristotien mutkasta oli moottoripyörä mennyt suoraan pusikkoon ja siihen tien vierelle oli tippunut joitakin tavaroita. Olimme jonkin aikaa vaiti ja ajattelimme kukin omia ajatuksiamme.

P. Matteuksen Evankeliumi 21
1. Ja kuin he lähestyivät Jerusalemia ja tulivat Betphageen öljymäen tykö, lähetti Jesus kaksi opetuslasta,
2. Sanoen heille: menkäät kylään, joka on edessänne, ja te löydätte kohta aasintamman sidottuna, ja varsan hänen kanssansa: päästäkäät ne ja tuokaat minulle.
3. Ja jos joku teille jotakin sanoo, niin sanokaat: Herra niitä tarvitsee, ja kohta hän laskee heidät.
4. Mutta tämä kaikki tapahtui, että täytettäisiin, mikä sanottu oli prophetan kautta, joka sanoo:
5. Sanokaat Zionin tyttärelle: katso, sinun Kuninkaas tulee sinulle siviä, istuen aasintamman päällä ja ikeen alaisen aasin varsan päällä.
6. Niin opetuslapset menivät ja tekivät niinkuin Jesus heille käskenyt oli,
7. Ja taluttivat aasintamman ja varsan, ja panivat niiden päälle vaatteensa, ja istuttivat hänen niiden päälle.

Me uskovat olemme se aasipari, jotka olemme omissa pihoissamme sidottuina kiinni liekaköydellä. Emme pääse vapauteen, jos joku suurempi voima ei meitä vapauta! Onko kuitenkaan aasiparalle suurempaa tehtävää kuin kantaa Kuningasta Hänen Kruunajaisissaan! Hänet on kruunattu orjantappuroilla, että me pääsemme synnin häpeästä ja kadotuksen kuilusta. Herra tarvitsee niitä! Oletko kuullut kutsun: Herra tarvitsee sinua kantamaan Hänet Jerusalemin portille ja sitten sisälle! Jos olet kuullut kutsun ala huutaa: Siunattu olkoon Hän, joka tulee Herran nimessä! Hoosianna Korkeuksissa! Hän tulee varmasti, kun kaikki aasit, nuori ja vanha eli uusi ja vanha. Uusi alistuu Hänen tahtoonsa iloiten ja vanhaa pitää vielä raahata siinä mukana. Iloitkoon jokainen aasi, joka on saanut Herramme kannettavakseen!

Siis Kuningas on siviä eli hiljainen! Ei räyhääjä eikä pakottaja eikä tuomari ennen aikojaan. Hän on sitten kyllä tuomarikin, mutta sinä aasi, joka kannoit Herraasi pääset kaikista kuormista ja saat kuulla sanat: Hyvin teit sinä hyvä ja uskollinen palvelija. Vähässä sinä olit uskollinen! Mene Herrasi iloon!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s