Ystävänpäivä

Onpa hieno juttu, että on keksitty tämä ystävänpäivä! Silloin saamme muistaa ystäviämme sekä henkilöitä, joiden muistaminen on velvollisuus. Voimme lausua hyviä sanoja somen kaikilla sektoreilla, jotka olemme ottaneet haltuun. Ihmisten elämänkaaret kohtaavat, jotkin kaaret yhdistyvät elämänikäisiksi ystävyyssuhteiksi. Joku hipaisee hetken. Muistan vuosikymmenien takaa, kun joku sanoi: Ystävyys päättyy silloin, kun se ei enää anna kummallekkaan mitään.

Olisipa elämä niin simppeliä kuin se oli määräaikaisen avioliiton solmimisessa. Sinänsä huono esimerkki, koska siinä on kyse liittosuhteesta. Kun ystävyys on jauhoksi tahkottu, niin se olisi kätevää, jos sen saisi pussittaa hyllylle ja unohtaa sinne. Kuitenkin joskus joutuu tilanteeseen, että joku ilmenemismuoto jää päälle senkin jälkeen, kun käytännön merkitys on loppunut. Meillä monella on perheen hallussa lista henkilöistä ja perheistä, joille on syytä lähettää joulukortti, vaikka käytännön yhteys on hiipunut jo kauan sitten. Olisiko se epäitsenäisyyttä, ettei saa lopetetuksi, vai onko sittenkin alitajunnassa joku tuulahdus vanhoista hyvistä ajoista, kun kahvi ja pulla maistui samoissa kahvipöydissä.

Me ihmiset olemme niin yksilöllistyneet, että emme avaudu kenelle hyvänsä eikä siis ystäväksi voi kutsua ketä hyvänsä. Mistä tämä kertoo? Mielestäni se kertoo ilmanvallan hallitsijan menestyksellisestä kampanjasta. Yksi nimi on hajalleen heittäjä. Heittää hajalleen kansakuntia riitautumaan sisäisesti. Heittää hajalleen puolueita, jokaisella on oma oppositionsa. Heittää hajalleen seurakuntia, saadaan ahaa-elämys jota on ehdottomasti toteutettava, kun ei mene läpi, pannaaan lusikat jakoon. Heittää hajalleen perheitä ja sukuja. Kaikki rajat rikkovaa rakkautta ihaillaan, koska vain kerran elämässä tulee se todellinen tilaisuus ja liittosuhteesta huolimatta odotetaan prinssiä tai prinsessaa, jonka takia voi hajottaa koko oman ja puolisonsa maailman. Lopulta voi käydä niin, että kukin viettää yksiössään some-elämää ilman paljonkaan kontaktipintaa reaalielämään. Silloin hajalleenheittäjä on saavuttanut voittonsa.

Yhteyden etsiminen tänä ystävänpäivänä olisi se mitä Herramme haluaisi meidän harjoittavan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s