Minä olin alaston…

Jotenkin mieleni tarttui tähän raamatun kohtaan ja aloin ajatella jokaista kohtaa erikseen epämääräisessä järjestyksessä. Raamatussa ei kerrota, että Jumala olisi luonut Aatamille frakkia tai Eevalle laahusleninkiä. Sitten, kun alastomuus paljastui, niin tehtiin ensimmäinen veriuhri ja eläimeltä otettiin nahka alastomuuden peitteeksi. Alastomuus on siis käärmeen mielen istuttama ajatusmalli ihmisen päässä. Luonnollinen alastomuuskin on kokenut useita erilaisia ilmenemismuotoja äärimmäisestä häveliäisyydestä äärimmäiseen julkeuteen.

Vanhatestamentti on hyvin ehdoton joissakin asioissa. Esimerkkeinä voidaan pitää Nooan telttailua ja Daavidin tanssahtelua. Yksi mielenkiin toinen asia oli alttari, jota ei saanut rakentaa korokkeelle, jossa olisi portaita. Olisiko niin, että kansan tasosta ylemmäksi nousevalla olisi vaara, että hänen helmansa ei peittäisi peitettäväksi tarkoitettua. Nämä eivät ehkä kuitenkaan tarkoita Jeesuksen sanaa: Minä olin alaston…

Osaltaan se merkitsee sitä, että ihmisten joukossa on vaatepulasta kärsiviä, joilla ei ole yhtään kelvollista vaatekertaa ja meillä monilla on sadan vuoden tarpeiksi, jos muoti ei vaihtuisi. Mieleeni tulee vuosien takaa tilanne, kun olimme pakkaamassa vaateavustuksia säkkeihin toimitettavaksi humanitäärisenä apuna. Käteeni osui pienet lenkkarit, jotka suomalaisittain olisivat olleet roskiskamaa. Kysyin tilanteen johtajalta laitanko mukaan vai heitänkö pois. Mies otti lenkkarit käteensä ja mietti tovin, sitten hän sanoi: Nämä ovat kuitenkin paremmat, kuin jos ei ole mitään!! Olin sitten samaa mieltä.

Ehkä tärkein ulottuvuus pitää vielä käsitellä. Jeesus asuu uskovissaan! Niissäkin, jotka kompuroivat! Kun saan tietää jotakin veljestä tai sisaresta, ja alan levittää juttuja parhaille kavereilleni olisinko silloin riisumassa häntä niin, että hänen häpeänsä olisi kaikkien nähtävillä? Vai olisiko toinen tie? Kuulen kaveriltani jonkin asian, voisinko yhdessä sopien päättää pitää asia mahdollisimman pienellä piirillä, että kompastunut saisi rauhassa miettiä ja tehdä parannusta asiasta niin, ettei häntä ole kaikkien silmissä leimattu ja häpäisty. Monissa ratkaisuissa auttaa, jos laittaa itsensä eri rooleihin, miten toivoisin asioitani käsiteltävän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s