Minä isosin, janosin ja olin outona..

Minusta nämä Biblian sanat ovat hienoja, kun lapsuudessa on näitä kuullut ja joskus lukenutkin. Ehkä niitä pitäisi suomentaa vähän. Isoaminen on nälkää, janoaminen on janoa ja outous on muukalaisuutta. Muukalaisuuteen liittyy usein myös kodittomuus. Maailmassa on siis nälkäisiä, janoisia ja kodittomia valtavat ja jatkuvasti lisääntyvät määrät. Elämme kummallisuuksien keskellä. Osa hyljeksii eilistä leipää ja osa odottaa, jospa se leipä joskus tulisi ja kuolee odotukseensa. Moni olisi ikionnellinen, jos saisi lasillisen sellaista vettä, jolla me huuhtelemme vessamme ja taaskin vesistöön.

Muukalainen, miksi olet muukalainen? Teitkö kotimaassasi jotain pahaa, jota pakenet? Vai saitko tietää, että me heitämme kaatopaikalle ruokaa, josta osa olisi kuulunut sinulle? Vai uskoitko kotimaassasi Jumalaan, jota ympäristösi piti paholaisena? Vai olitko väärää rotua ja kansallisuutta? Vai oliko joku sitä mieltä, että omaisuutesi kuuluu hänelle? Mitä mietit muuukalainen, joka hukut Välimereen tai kylääsi hyökättiin ja menetit omaisesi? Otettiinko sinut vastaan ystävällisesti paikassa, johon halusit päästä, kun luulit paratiiseja olevan vielä jossain olemassa?

Tähän asti liikuimme inhimillisen elämän alueilla. Jokapäiväisen leivän alueella. Ruoka, vaatteet, asunto ja puhdas vesi! Nämä ovat elämän kannalta tärkeitä. Mutta miten on sielusi laita? Asutko kristittynä hengellisessä kehitysmaassa? Maassa, joka ei kasva puhdasta ravintoa eikä anna virkistävää vettä. Ovatko paimenesi valppaina petojen varalta? Vievätkö he sinut avaralle ja viheriöivälle laitumelle. Laitumelle, jossa ovat kirkkaat vesilähteet ja jossa saat levätä? Oletko ystäväni kokenut muukalaisuutta ja kodittomuutta, kun olet lähestynyt seurakuntia? Onko sinua ruokittu, juotettu , vaatetettu ja osoitettu ystävyyttä. Vai oletko joutunut portsarin käsittelyyn, joka tarkastaa sinut voitko tuollaisena päästä sisään? Olisit kaivannut suolapalaa, mutta jossain tarjottiin siirappia. Jossain olisit kaivannut maitoa ja hunajaa, mutta sait hapansilakkaa?

Me tarvitsisimme tasauspäivää, jossa valta tasataan niin, ettei kukaan saisi ajaa ketään kodistaan, valta hallita elämäänsä annetaan ihmiselle itselleen. Tasaisimme oman yltäkylläisyytemme puutteessa elävän kanssa. Tasaisimme Jumalan sanaa niin, että Aasian ja eteläisen pallonpuoliskon uskovat toisivat ristiretken omaisesti evankeliumin takaisin läntisen sivistyksen keskelle. Että siellä ja täällä syntyisi todellista Herran etsimistä ja alttarit syttyisivät Jumalan voimasta tuleen. Alttarit, jossa perustuksena on ihmiskäden koskematon Jumalan sana ja siinä tulisi poltetuksi meidän hyveemme ja paheemme ja uusi elämä Jeesuksen kanssa olisi mahdollinen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s