Helatorstai

Usein katselen Turkulaisen nettiversiosta jo heti keskiviikkoaamuna kohdan: Kirkolliset ja hengelliset. Mielenkiintoinen sanapari muuten! Jos olet kirkollinen, hengellisyytesi voi olla heikko! Jos olet hengellinen, niin et voi olla kovin kirkollinen? Vai kärjistänkö tahallisesti? Kärjistän tietysti enkä monen mielestä edes ymmärrä mitä yritän sanoa.

Eilen katselin näitä asioita ja havaitsin yhden asian, joka ikäänkuin hätkäytti. Hengellisissä ei ollut yhtään tilaisuutta helatorstaille eikä kirkollisissakaan ollut kuin jokunen monen seurakunnan kaupungissa. Onko nyt niin, että tämä Jumalan pyhäpäivä on menettänyt asemansa? Jumala on siellä ja me olemme täällä ja kumpikin elää omaa elämäänsä sekottamatta toisen kuvioita. Näinkö se on, että taivaaseenastuminen on kaluttu loppuun, koska eihän kai minkään uskonnon Jumala asu maanpäällä. Jeesuksessa viimeinen poistui ja me jäimme tänne. Onko siis helatorstai merkityksetön? On ja ei ole? Helatorstailla ei ole meidän elämässämme merkitystä, jos laodikea on kotimme. Meillä on kaikkea! Jäseniä mukavasti. Kaunis kokoontumispaikka. Kauniisti puetut asioidenhoitajat, jotka osaavat toimitukset ainakin kirja auki esiintyen. Tai meillä on niin hyviä puhujia, ettei raamatusta tarvita kuin yksi lause johdannoksi. Meillä on niin hyvämuistiset saarnaajat, että muistavat toistaa mitä aina ennenkin on sanottu?

Miksi helatorstai on merkityksellinen! Se liittyy jatkumona lunastuksen seurausvaikutuksiin! Sen jälkeen luvattiin VOIMA! Mitä se voima sitten oikein on? Eihän täällä ole mitään voimaa näkynyt, vai onko joku havainnut jotain voimaa, vaikka helatorstai on toisensa jälkeen nähny? Itsekkin olen tukun niitä elänyt, mutta voima mistä nyt puhutaan? Joku tietää mitä on voima? Joku luulee, että voima on suoraa huutoa? Miksi me emme tiedä mitä se oikeasti on? Siksi, että emme ole lukeneet raamatusta sitä, mitä galilean miehet alkoivat tehdä, kun enkeli oli heitä puhutellut: Miksi te sinne taivaalle katsotte?

Taivaan merkit te tunnette? Verikuut, tähdenlennot jopa satelliitit kiinnostavat. Sputnik oli ihmeellinen asia, joka nähtiin jopa paljain silmin. Oliko se se tähti joka johdattaa eteenpäin? Olihan se tavallaan, se osoitti, että ihminen pystyy jäljittelemään asioita. Voi tehdä taivaankappaleen, mutta mitä se teki, se vain piipitti. Yksi kuitenkin tapahtui, se avasi tietä tiedeuskolle, jossa Jumala joutuu marginaaliin ja menetti merkityksensä ihmisten mielissä.

Siis helatorstai vei meiltä silminnähtävän Messiaan, mutta antoi ja antaa tilalle Pyhän Hengen kaikille, jotka rukoillen anovat sitä. Uskossa Vapahtajaansa. Hän muistutta kaikki ja opettaa kaikki. Jos meillä sattuisi olemaan pettämätön vastausautomaatti: Hengellinen isä tai hengellinen äiti tai kirjasto parhailta tietäjiltä perittynä, meillä on vasta aavistus siitä, että jotain muutakin voisi olla. Jos tätä janoa ei ole, niin silloin riittää apu ihmisen käsien alla tai lukutuokio kirkkoisän kanssa. Olla suorassa yhteydessä Pyhän Hengen kanssa joka päivä, siinä on se VOIMA, joka on luvettu ei monenkaan päivän perästä. Eikö kannattaisi kokoontua galilean miesten kanssa rukoilemaan: Tule Herra Jeesus!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s