Tehkää parannus

Huomasiko joku, että vietimme Johannes Kastajan muistopäivää äskettäin? Hänellä oli yksi iskulause: Tehkää parannus! Katselin hetken netistä tehokkaan näköistä parannus-saarnaa. Sanaakaan en ymmärtänyt, mutta tilanteen ymmärsin. Nainen makasi maassa mahallaan. Häntä piteli jokaisesta raajasta paikoillaan ilmeisesti mies. Ympärillä oli joukko ihmisiä joilla oli parimetriset kepit ja kukin vuorollaan hakkasi naista takamuksille. Määriä en huomannut laskea enkä sitä, moniko häntä hakkasi, se oli niin mykistävää. En siis tiedä mikä oli syy tai mihin se toiminta liittyi.

Paavali sanoi myös Areiopakilla: Kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus. Sama henkilö sanoo: Kaikki ovat pois poikenneet.. Olisi mielenkiintoista tehdä läpäisevä tutkimus mitä ihmiset nykyisin ymmärtävät sanaparista: Tehdä parannus. Onko se sitä, että jotain asiaa vähän parannellaan. Mieleeni tulee eräs kaveri, joka vaihtoi Saabiinsa takavalot ja heti vuosimalli parani muutamalla vuodella, vaikka totuus pysyi samana rekisterin mukaan. Toinen tarina tulee heti perään. Olimme eräänä talvena jäänmurtohommissa Saaristomerellä Laivastolle luovutetulla vanhalla murtajalla. Olimme ajelleet railoja jonkin aikaa, kun suuri kauppalaiva lähestyi rännissä meitä. Päällikkömme kertoi radiolla heille, että olemme parannelleet väylää. Vastaus oli asiallinen: Pystyttekö menemäämään sivuun? Siis A1.super kulki paremmin kuin vanha murtaja.

Jos ihmisen hengellinen tila vastaa henkistä tilaa, niin mitä siihen tarvitaan lisää, jos on työtä ja elämän tarpeita. Ihmissuhteet toimivat ja puuttuu käsitys elämän jälkeisestä ajasta.

Tämä alkuosa on jälleen Kotimaan blokista. Olen jäänyt kiinni asiaan, joka koskee uskonratkaisua. Kaava menee näin: Luetaan syntisen rukous, julistetaan synninpäästö. Tähän asti ok. Sitten muutamat muistavat huolehtia seurakuntayhteydestä ja sekin on ok. Yksi asia, joka ei ole ok, on se, ettei riitaveljen sovittamisesta puhuta juuri mitään.

Autuaita ovat rauhantekijät… Olen kuullut nuoruudessa tarinan. Pienehkö miesporukka keskusteli jostain ei paikalla olleesta henkilöstä. Joku sanoi, että hän on tullut uskoon. Eräs ihmetteli, onko totta, että hän on tullut uskoon? Luulin, että hänellä olisi pitänyt olla asiaa myös minulle! Minä ajattelen niin, ettei Jeesuksen kanssa kahden voi sopia lopullisesti asiaa, joka koskee jotain toista henkilöä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s