Koukkuja ja koukutusta

Pakko aloittaa nolojen asioiden tunnustamisella. Olen pöliä! Olen pohojammaalta kotoosin ja luulin ihimisten olevan reiruja. Koneelleni tuli hälyytys: Pceesi on pahasti saastunut ja voi kaatua lopullisesti ihan kohta, mutta kun suoritat scannauksen tällä ohjelmalla, niin koneesi virkistyy ja tulee kuin uudeksi. Tosi hyvä tarjous! Tämähän on ystävällistä, että minua varoitetaan lähestyvästä vaarasta. Suoritan homman. koneessasi on 377 vakavaa haittaa, korjaa kone. Vielä luulen olevani hyvissä käsissä. Ohjelma ”korjaa” noin 15 ja loput vaativat muutaman kympin. Olen edelleen kiinnostunut rakkaan koneeni hyvinvoinnista ja huomaan nielaisseeni koukun kiduksiini ja maksan ”suojelurahaa” johonkin, että koneeni ei sula romuraudaksi. Onneksi se suoni voitiin katkaista, jota pitkin rahaa olisi valunut säännöllisesti jonnekkin.

Minun kiero ja osin rikollinen mielikuvitukseni on askarrellut Kreikan asioissa pitemmän aikaa. Muistamme Onassiksen, joka valloitti kaikki maailman meret ja taisi olla suurin laivanvarustaja maailmassa. Olen osaltani pitänyt taloutta pystyssä siihen asti, kun lämpö ylenpalttisena ei enää tuntunutkaan niin hyvältä, no rahakin siihen vähän vaikutti. Miten niin säästäväinen maa voi voida niin huonosti. Hotellissakin oli säästetty parvekkeiden väliaidoista niin, että ne olivat vain noin metrin korkuiset. Viime vuosituhannella vielä jätevedet laskettiin sellaisenaan lyhentämättömänä Välimereen.

No miten se nyt tähän tuli? Siksi, että hallitus on ilmeisen tuskainen. Journalistit etsivät halkeamia hallituksen vaikenemisen muurista. Pitäisi koukulla kaivaa, että kyllä kai sentään vähän väännettiin kättä. Eiköhän takaovi olle raollaan ja sieltä livahtaa kohta joku pois. Jonkin pitäisi saada rikkomaan vaitiololupauksensa, koska kansan täytyy tietää oliko Sipilän otsa kurtuussa ja pyyhkikö Soini hikeä . Edellisen hallituksen ministerit ovat huolissaan, mihin ollaan menossa, vaikka suuntaa ja vauhtia ollaan oltu itse antamassa muutama viikko sitten. Virheet, joita itse teen ovat torjuntavoittoja, toisen tekemänä sama asia on katastrofaalinen moka.

Onko kristinusko ottanut käyttöön samoja metodeja? Tärkeää on nähdä veli ja sisko vihollisena, jos ei olla samaa populaa ja vaikka oltaisikin. Sitten koitetaan koukuttaa väkeä, syödään pizaa ja katsellaan elokuvia ja maistellaan viinejä. Hartauspuhe ei ole uutinen? Miksi, vaikka evankeliumi on Hyvä uutinen tai ilosanoma. Mutta mitä iloa usko voisi antaa lisäksi maailmalle, jolla on jo kaikkea? Jos sielu on pakastimessa, niin ihminen tuntee iloksi vain sen mikä on tässä fyysisessä olemuksessa mukava kokea.Tämän tekstin kopsasin Kotimaan blokistani.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s