Mooseksen peite

Olen jossain kuullut tämän otsikkotermin. Se tuntui mystiseltä! Oliko Mooses ensimmäinen hunnutettu mies ja pitäisikö nykymiehen noudattaa esikuvaa? Mooses oli vuorella Jumalansa läsnäolossa ja sieltä tarttui häneen sellainen hohde, että tavallisen kansan silmät eivät sitä kestäneet. Voisiko tämä puhua jotakin tämänkin ajan kansalle, vai onko tämäkin kategoriaa: Hylättäviä osia vanhassatestamentissa?

Olisiko niin, että kiukkuisen isän lapset tässkin ajassa toivovat, että äiti toimisi välittäjänä ja puhuisi isää lauhkeammin? Maallisissa asioissa toki voidaan toimia näin, ehkä vahinkoa ei tapahdu, mutta miten mahtaisi olla taivaallisten kanssa? Erityistä siinä kertomuksessa on se, että Jumala puhui kaikelle kansalle suoraan. Kaikki olisivat saaneet saman informaation ja ehkä toimineet samalla tavalla. Niinkuin valatilaisuudessa huudetaan alokkaille: Lakki päästä! Yleensä jokainen on paljastanut päänsä. Olisipa Jumalan armeija niin kurinalainen!

Ensiksi ei uskallettu kuulla suoraa puhetta Jumalalta, sitten paheksuttiin kasvojen hohtoa. Hohto kai merkitsi sitä, että näitä puheita kannattaisi kuulla ja noudattaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s