Hän tyhjensi itsensä

Kaukosäädin ohjasi sormeni välityksellä minut maalliselle kanavalle. Siellä meni ohjelma johtajista, jotka pestautuivat omaan firmaansa uutena työntekijänä, todetakseen käytäntöjen tasoa. Miten uusi työntekijä otetaan vastaan ja miten opastus tapahtuu siis työhön tutustuttaminen. Useasti uusille tehdään myös jäynää, mutta sopivissa rajoissa se voi olla hauskaakin. Se ei saisi olla nöyryyttävää eikä saisi tuottaa minkäänlaista vahinkoa.

Jeesuksesta sanoi Paavali: Hän tyhjensi itsensä, otti orjan muodon. Ei katsonut saaliikseen olla Jumalan kaltainen. Armeijassa oli minun aikanani opetusmetodissa tapa: Komennan itse itseäni ja näytän! Harjoittaja sanoi komentosanan esimerkiksi aseen käsittelyssä. Komensi ja sitten teki mallisuorituksen. Jeesus teki mallisuorituksen uskoville. Hän syntyi lapseksi! Hänellä ei ollut kultaista sädehtivää sädekehää päänsä ympärillä tai päällä.

Hänet ympärileikattiin, koska Hän kuului ympärileikkauksen kansaan. Hänet kastettiin Jordanissa ja siinä yhteydessä Pyhä Henki tuli asumaan häneen. Hän siis eli Pyhällä Hengellä täyttyneen uskovan elämää. Onko mahdotonta uskovalle seurata Häntä? Jos ihmisiä uskomme, niin se on mahdotonta! Miksi, miksi, miksi? Eivätkö uskovien sydämet koskaan tule edes Kristuksen kärsimyksellä irroitetuksi maailmasta?

Hebr 12: 25. Katsokaa, ettette torju luotanne häntä, joka puhuu; sillä jos nuo, jotka torjuivat luotaan hänet, joka ilmoitti Jumalan tahdon maan päällä, eivät voineet päästä pakoon, niin paljoa vähemmän me, jos käännymme pois hänestä, joka ilmoittaa sen taivaista.

Kuka ilmoitti ja ilmoittaa Jumalan tahdon maanpäällä? Mooses oli uskollinen ja jokainen uskollinen julistaja ilmoittaa Jumalan totuutta maanpäällä. Ihmisiä me voimme mitätöidä, vaikka sekään ei mene ilman seurauksia, mutta paljon pahempaa on tiedossa, jos Pyhä Henki vahvistaa sisimmässä sanan totuudeksi ja kuitenkin sen hylkäämme. Onko Jeesus siis esikuvamme? Kyllä on, jos annanne koko elämämme Hänelle, sillä Hän vaikuttaa sekä tahtomista, että tekemisttä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s