Juopuminen

Älkää juopuko viinistä! Ei se saastuta ihmistä mikä menee suusta sisään! Onko Raamattu ristiriitainen? Ei ole, kun Pyhä Henki saa sitä selittää! Sanojen tulkinnassa vaikuttaa aina oma asenne. Olenko hakemassa itselleni ja elämäntavalleni tukea raamatusta vai ohjaako raamatun sana minun elämäntapaani? Siinä on kysymys, jota kannattaa hiukan pohtia tai oikeastaan hyvin perusteellisesti.

Minä olen joskus miettinyt apostoleiksi muuttuneita opetuslapsia helluntaina. Miten he käyttäytyivät, kun ihmisten arvio oli: He ovat täynnä makeaa viiniä! Siihen aikaan näytti olleen sääntö, että aamupäivällä ei korkkia narautettu, koska Pietari mainitsee ajankohdan päivästä, että nyt on vasta kello sitä ja sitä. Ei siis ollut mahdollista, että normaalit ihmiset olisivat esiintyneet juopuneina julkisilla paikoilla siihen aikaan päivästä. Sanassa sanotaan, että ne yöllä juopuvat, jotka juovuksissa ovat.

Kuitenkin varsin nopeasti alkuseurakunta eri paikkakunnilla poikkesi hyvistä tavoista. Paavali moittii, että jotkut esiintyvät ehtoollistilanteessa juopuneina. Voisiko olla niin, että ehtoollista olisi vietetty niin perusteellisesti, että juopuminen on ollut mahdollista vai tulivatko ihmiset kokoukseen valmiiksi juopuneina?

Onko siis Pyhällä Hengellä ja alkoholilla jotain samaa manifestaatiota? Ensimmäistä helluntaita muistaen voisi niin kuvitella. Vai olisiko niin, että Pyhän Hengen vaikutusta ei tunnettu, kun kukaan ei aiemmin täyttynyt samalla tavalla Pyhällä Hengellä? Tulkittiinko siis kaikki vähänkin poikkeava käytös niin, että asianomainen on joko juovuksissa tai sitten mieleltään järkkynyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s