Leikkauksia

Minut yllätti vatsakipu, taisi olla vuotta -87, itsenäisyyspäivän aikoihin. Päivystyksen kautta Tyksiin ja silloin iltasella leikattiin umpisuoli pois. Kaikki meni hienosti ja varsinkin esilääkitys antoi rauhan. Ei huolta huomisesta ei oikeastaan mistään. Sitten vain valot sammuivat siitä leikkaussalista. Seuraava havainto on sitten joltain käytävältä, jossa vuoteeni oli ja joku höpötti, että pitäisi herätä. Lääketiede on siis kehittänyt oivan tavan tehdä poistoja kivuttomasti tai ainakin lähes.

Meillä kaikilla on tieto ja ymmärrys, että myös taloudessa on leikattava. Nyt on vain sellainen ongelma, että sairauden tunne puuttuu eikä leikattavaa ole saatu paikallistettua niin, että kaikki tietäisimme mitä leikataan.  Minä olisin ehkä sitä mieltä, että oopperaa ja balettia voisi leikata niin, etten huomaisi elämässäni mitään muutosta, koska en ole kummassakaan käynyt. Jos sitä nyt esittäisin, niin jossain syntyisi ankara poru: Ei täältä! Meitähän pidettäisi maailmalla ihan metsäläisinä, jos näitä ei olisi. On monta juhlaviikkoa ja festivaalia, jotka ovat rahanreikiä, eikä minua haittaisi vaikka niitä ei olisi, mutta taaskin kuuluisi parku: Kaikki kiva otetaan pois ei käy!

Jotenkin kummasti löytyy asiantuntijaa alalta kuin alalta, jotka tietävät sanoa, että olisi jumalatonta leikata tästä tai tuosta. Nyt tiedemiehet tutkimaan sellaista muuntopilleriä, että alkaa kasvaa niitä asiantuntijoita ja piirejä, jotka sanovat: Meillä on niin paljon, että leikatkaa meiltä. Mutta, kun ei. Jos jollekkin vihjastaan, niin hän sanoo: Minä pistän rahani kapsäkkiin ja menen etelän palmujen alle, jossa perustuslaki suojaa olemiseni. Joku toinen on jo purkanut tehtaansa ja se on kontitettu valmiiksi  lähtemään jonnekkin kauas auringon nousun maihin.

Nyt siis voimme katsoa  miten talouselämän opit sopisivat lääketieteeseen. Siis sairaalle sanotaan, nyt otamme juustohöylän ja puuduttamatta alamme sinua laihduttamaan. Siis juustohöylädietti, sopi tai ei niin me teemme sen. Jos olet eläkeläinen, työtön, pitkäaikaissairas tai muuten puolustuskyvytön, ei ole konstia millä uhata päättäjiä, niin sinä vain kseuraat katseella mitä tapahtuu. Jos et tyydy, niin ulkomailla on saatu hyviä kokemuksia miten hyvä kantama on vesitykillä nykyisin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s