Liikenteen tarkkailua

Kymmeniä vuosia sitten eleli Tapereella sukulaismies, joka on jäänyt muistoihini monestakin syystä. Yksi syy oli sellainen, että ostin häneltä ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan moottoripyöräni. Se oli Jawasetti sata ja piikki, sanottiin siihen aikaan. Rekisterinumero oli HÄ:541. Joku voi tunnistaa, jos muistaa. Yhden kesän sillä ajelin Pohojammaalla ja sitten se olisi vaatinut remonttia eli olisi pitänyt tehhä avoleikkaus.Kaverini kanssa se moottori kyllä irroitettiin ja meidän piti se avata ja tehda joitakin osien vaihtoja. Kuitenkin  me aloitimme innokkaasti, mutta kesken se jäi niinkuin monille hartaille aikomuksille usein käy. Sinne jäi jonnekkin Runsalan suuliin pyörimään. Kun kotimökin seinustalla oli sitten se raami ilman sydäntä, niin tulevien argeologien ihmettelyn aiheeksi hautasin nuoruuden unelmani sinne mökin taakse.

Tuo sukulaismies siteerasi jotain tuttavaansa seuraavasti: Autoilu kesällä on haastavaa, kun pitää tarkkailla kolmea kaistaa! Omaa ajokaistaa ja kahta jalkakäytävää. Ystävä oli siis mies. Ymmärsit varmaan. Toinen lausahdus samasta aiheesta samoin sukkulaispojalta: Kun ajaa kaupungin läpi, tulee niin syntinen olo!  Nyt olemme lopulta tulleet asian ytimeen. Ällistyttävin havainto näiltä päiviltä: Liikennemerkit ovat muuttuneet seksisymbooleiksi. Minun katsannossani ne symbolit ovat toistametriä alempana, mutta olenkin vanha ja vanhanaikainen. Mistä me siis puhumme nyt? Puhumme Luvatunmaan jättiläisestä. Niissä jättiläisissähän oli osa taivaallista ja osa maallista. Jumala loi ihmisen mieheksi ja naiseksi. Hän loi miehen ja naisen välille sen jonkin, jonka tiedämme, mutta emme pysty selittämään. Miten jo lapsena sen yököttelyvaiheen jälkeen on niin taivaallista nähdä vaikka vain kauempaakin ihmisen, johon tuntee puhtaana sitä jotakin. Ehkä ei ole sanaakaan sanottu, eikoskaan edes kätelty.

Tämän jonkin antoi Jumala niin, että me katsoisimme toisiamme Jumalan kuvina. Ihastellen Hänen taitavuuttaan. Kun tällainen asia on olemassa, niin sielunvihollinen löysi oivan instrumentin ikäänkuin sylkeä päin Luojansa kasvoja. Hän otti tuon jonkin Jumalan luoman asian piirustuspöydälleen ja alkoi tehdä työtään ihmisen lihassa. Hänellä on vaåaus työskennellä ihmisen lihassa ristiinnaulitsemiseen asti. Hän herättää vietit ennen kuin ihminen on valmis parinmuodostukseen ja perustamaan perhettä. Eikä se ole enää kahden kauppa, koska arkkitehtuuri on samaa elementtituotantoa. Ihminen ei enää luonnontilassa ollessaan katsele sillä silmällä, että kuka olisi se minulle tarkoitettu puoliso, vaan kuka suostuisi hetkeksi omakseni? Kun rakennus siirretään pois alkuperäiseltä perustalta, siihen alkaa ilmaantua kaikenlaista lisää.

Kun nykkyisin lähden liikenteeseen, näen likennemerkkejä sekä kadulla liikkuvia ihmisiä. Jos joku alkaisi hyrrätä, niin ei se ainakaan liikennemerkeistä johdu. En myöskään voi kieltää ajatusteni seikkailua, mutta pyrin muistamaan sen, että minun reviirini ei ylety kotini ulkopuolelle ja uskon Jumalan auttavan siinä, jos sitä Häneltä uskossa pyydän. Ihminen on kaunis Jumalan kuva! Saamme ihailla kaikkea Jumalan taidetta. Katsomme kukkia kedolla, mutta emme revi niitä kaikkia irti. Katsomme taivasta ja taivaanrantaa, mutta emme saa sitä omaksemme.

Nyt siis joissakin tapauksissa hartautta harjoitetaan niin, että kaikki tunteet sillä alalla tuomitaan vihollisen työksi ja siten kaikkeen saadaan synnin maku, joka johtaa uteliaisuuden kautta erinäisiin asioihin. Nyt pitäisi pitää pyhänä se tunne, joka puhtaana syttyy pojan ja tytön välille ja Luomisjärjestyksen mukaan johtaa perheen perustamiseen ja mahdollisten lasten vastaanottamiseen. Paavali kertoo miksi tämä on näin: Room 1: Ihmisten syyllisyys
18 Jumalan viha ilmestyy taivaasta ja kohdistuu kaikkeen jumalattomuuteen ja vääryyteen, jota ihmiset tekevät pitäessään totuutta vääryyden vallassa. 19 Sen, mitä Jumalasta voidaan tietää, he kyllä voivat nähdä. Onhan Jumala ilmaissut sen heille. 20 Hänen näkymättömät ominaisuutensa, hänen ikuinen voimansa ja jumaluutensa, ovat maailman luomisesta asti olleet nähtävissä ja havaittavissa hänen teoissaan. Sen vuoksi he eivät voi puolustautua. 21 Vaikka he ovat tunteneet Jumalan, he eivät ole kunnioittaneet ja kiittäneet häntä Jumalana, vaan heidän ajatuksensa ovat käyneet turhanpäiväisiksi ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.
22 He väittävät olevansa viisaita mutta ovat tulleet tyhmiksi, 23 ja he ovat vaihtaneet katoamattoman Jumalan kirkkauden katoavaisten ihmisten ja lintujen, nelijalkaisten ja matelijoiden kuviin. 24 Sen vuoksi Jumala on jättänyt heidät mielihalujensa valtaan sellaiseen saastaisuuteen, että he keskinäisissä suhteissaan häpäisevät oman ruumiinsa. 25 He ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen, he ovat kunnioittaneet ja palvelleet luotua eivätkä Luojaa — olkoon hän ikuisesti ylistetty, aamen. 26 Siksi Jumala on jättänyt heidät häpeällisten himojen valtaan. Naiset ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden luonnonvastaiseen, 27 ja miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan. Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s