Kohti kivikautta

Näyttää siltä, että ainakin Suomi ehkä koko ihmiskunta on menossa kohti kivikautta. Katselin somessa vertailua siitä mihin asti helsinkiläisen pitäisi matkustaa asioitaan hoitamaan, jos olosuhteet olisivat samat kuin sevettijärveläisellä. Matkat olivat huikeat, mutta sevettijärveläiselle suomme ne ihan ilman omantunnontuskaa.

Joskus matkustan kotikylälleni ja katselen mitä siitä on jäljellä. Melkein voisi aloitta kuin sadun: Olipa kerran kylä, jossa oli koulu, kolme kauppaa, pankki, posti, meijeri, leipomo ja kaksi eri herätysliikkeen rukoushuonetta. Mitä nyt näen raittia autoni rullatessa? En mitään noista edellisistä, mutta yhden kaljabaarin näen. Mitä eroa on siis kivikauden kylällä ja entisellä kotikylälläni? Yksi tapahtuma voi viedä kivikauteen. Puu kaatuu sähkölinjalle. No hetkeksi monikin voi mennä autoonsa ja lämmitellä siellä. Kuitenkin tankki tyhjenee eikä sitä voi täyttää, jos sähkö puuttuu. Sen lisäksi asunnossasi ei ole keskeisellä paikalla nuotiopaikkaa, jossa voisi porokahvit nokipannussa jalostaa. Vaikka pakkanen tulee sisään, silti pakastimessa alkaa jauheliha ja mansikkahillo syleillä toisiaan melko pian.

Olisiko siinä mitään merkkiä, että samaan aikaan optiosysteemit alkoivat pyöriä, kun maaseudun kuristaminen alkoi. Ei kai se ole mahdollista, eihän nyt sivistynyt ihminen sellaista tekisi. Nehän ovat ansaittuja rahoja ja laillisia eikä niille voi mitään, koska se on kuin luonnonvoima joka jyllää. Siis mikä jyllää? Ahneus jyllää. Mieleni tuli eräs konserni, jossa harvalukuinen johtajisto haluaa saada miljoonansa sillä perusteella, että titteli on toimitusjohtaja tai hallituksen puheenjohtaja. Orava polje pyörääsi ahkerammin, muuten valot himmenee. Onko kohtuus ja oikeudenmukaisuus menneen talven lumia?

Jaakobin kirje 5
1. Kuulkaa nyt, te rikkaat: itkekää ja vaikeroikaa sitä kurjuutta, joka on teille tulossa.
2. Teidän rikkautenne on mädännyt, ja teidän vaatteenne ovat koin syömät;
3. teidän kultanne ja hopeanne on ruostunut, ja niiden ruoste on oleva todistuksena teitä vastaan ja syövä teidän lihanne niinkuin tuli. Te olette koonneet aarteita viimeisinä päivinä.
4. Katso, työmiesten palkka, jonka te vainioittenne niittäjiltä olette pidättäneet, huutaa, ja leikkuumiesten valitukset ovat tulleet Herran Sebaotin korviin.
5. Te olette herkutelleet maan päällä ja hekumoineet, te olette sydäntänne syötelleet teurastuspäivänä.
6. Vanhurskaan te olette tuominneet ja tappaneet; hän ei vastusta teitä.
7. Niin olkaa kärsivällisiä, veljet, Herran tulemukseen asti. Katso, peltomies odottaa maan kallista hedelmää, kärsivällisesti sitä vartoen, kunnes saa syksyisen sateen ja keväisen.

Herra armahda!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s