Ennustus

Sedistäni kaksi oli uskollisia rautatieläisiä. He huolehtivat kumpikin pitkästä osuudesta, että kiskot olivat liikennöitävissä. Keskustelin toisen kanssa ehkä se oli 70-luvulla hänen näkemyksistään tulevaisuuteen nähden. Hän sanoi silloin sanat, jota ovat tuleet mieleeni: Kehitys näyttää menevän siihen suuntaan, että paikallisliikenne lakkautetaan. Vain pääkaupunkiseudulle jää paikallista raideliikennettä. Se tuntui mahdottomalta uskoa, kun kotikylältäni pääsi ainakin kahteen suuntaan junalla. VR oli siihen aikaan järkkymätön instituutio, jolla oli yhteiskuntavastuuta. Setä sanoi, että vain runkoradat jäävät liikennöitäviksi. Siis pohjoiseen muutamaa reittiä ja itäsyrjälle.

Joskus puhuttiin myös yhteiskuntavastuusta, muistaako joku vielä sen merkityksen?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s