Nyt olen vapaa

Joku lauloi, joku ensin riimitteli ja joku sävelsi: Ei vapaata vangita voi! Me kumpikin tiesimme sen… Kotka on ollut vapaa aina eikä suostu vangiksi kuin väkisin! En tiedä olenko vapaa kirjoittamaan tänne, koska statukseni on muuttunut melko perusteellisesti. Ehkä kuitenkin joskus vielä kokeilen tunnuksiani.

Ensimmäisen kerran 73-vuotiaan elämäni aikana tunnen olevani vapaa! Paavali todistaa Galatalaiskirjeessä, että Kristus on vapauttanut uskovan! Olen miettinyt ja jotain sanonutkin, mitä se vapaus voisi olla. Senhän me kaikki tiedämme, koska olemme niin monesti kuulleet, että lailla ei ole meille enää mitään asiaa! Onko siis laittomuus vapautta? Raamattuhan kertoo meille, että laittomuus lisääntyy! Onko ihmiset tuleet vapaiksi laittomuuden myötä? Johannes Kastaja sanoi: Katso Jumalan Karitsa, joka pois ottaa maailman synnin!

Miksi siis tunnen itseni vapaaksi! Siksi, että minun ei tarvitse puolustaa sitä, mikä ei ole omaani! Minun ei tarvitse puolustaessani hyökätä ketään vastaan. Koska minulla ei ole inhimillistä auktoriteettia, en voi saada keneltäkään keppiä. Jos joku yrittää antaa, minun ei tarvitse ottaa vastaan. Ollessaan jonkin sääntökunnan jäsen ihminen on sen vanki ja jossain on aina vihollinen, jota vastaan pitää säännöllisesti hyökätä. Jonkin vastustamisesta tulee elämän pääsisältö.

Jollakin on missio asioissa, joissa synti-liite liitetään Raamatun teksteissä. On mahdottoman tärkeää saada vesitettyä pois kaikki mikä häiritsee, mikä sitoo mikä osoittaa sormella elämässä jotain. Meidän Lunastajamme selitetään mielellään henkilöksi, joka juhli syntisten kanssa. Voisiko olla niin, että Jeesus olisi yksi syntisistä ja vielä olisi syntisten Vapahtaja? Sellaiseen vapahtajaan ei kannata luottaa, joka ei ole niinkuin virheetön Karitsa!

Ilmeisesti me ihmiset mielellämme hyväksymme velanmaksajan vapahtajan, mutta vieroksumme Häntä, joka kehottaa seuraamaan itseään. Mitä Hänen seuraamisensa on? Onko meille lainkaan kerrottu sitä? Tiedämmekö ollenkaan mitä se on?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s