Tarkista tulesi!

Jollakin lomamatkalla osuimme tilaisuuteen, jossa olympiatuli oli saapunut saaren kaupungintalolle juhlittavaksi. Kuluneen yön aikana sain selkeät sanat niin, että muistan: Tarkista tulesi! Kun aamulla heräsin, minua vaivasi kohde! Meillähän on tapana kysyä: Minävai? Olympiatuli saadaan aikaan tarkkaan määrätyllä tavalla. Auringon säteitä kerätään nippuun niin, että syntyvä lämpö sytyttää tulen. Toinen määräys on siis se, että sama tuli on saatettava kisatornissa palamaan. Täytyy olla hyvin toimiva ja vastuullinen organisaatio, joka tulen käy sytyttämässä määrätyssä paikassa ja toimittaa sen määränpäähän.

Vastakkainen ketju on ruokahuollossa voimassa pidettävä kylmäketju. Jos ajattelemme hetken miten Norjan vesillä ongitaan turska. Heti kidusten vaikenemisen jälkeen se on saatettava kylmyyden tilaan. Edelleen se lennätetään Kiinaan kylmänä. Kiinalainen kalanperkaaja käsittelee sen kylmänä ja palautetaan Eurooppaan kylmänä, kunnes kypsennämme sen ja syömme. Nämä ovat vakavia jopa kuolemanvakavia asioita nämä kylmäketjuasiat.

Mitä sitten uskon noiden sanojen merkitsevän minulle ja ehkä jollekkin toiselle? Raamatussa on melko paljon käsitelty tulta, koska vanhanajan jumalanpalveluksiin kuului uhraaminen polttamalla jotakin. Lisäksi pyhäkössä piti aina palaa tuli niissä lampuissa. Tuli oli keskeinen merkki silloin, kun profeetta Elia otti erän baalin pappien kanssa. Vakavaa kerrontaa on seuraavassa: KOLMAS MOOSEKSEN KIRJA, LEVITICUS 10
1. Ja Aaronin pojat Naadab ja Abihu ottivat kumpikin hiilipannunsa ja
virittivät niihin tulen ja panivat suitsuketta sen päälle ja toivat vierasta tulta Herran eteen, vastoin hänen käskyänsä.
2. Silloin lähti tuli Herran tyköä ja kulutti heidät, niin että he kuolivat Herran edessä.
3. Niin Mooses sanoi Aaronille: ”Tämä tapahtuu Herran sanan mukaan: Niissä, jotka ovat minua lähellä, minä osoitan pyhyyteni ja kaiken kansan edessä kirkkauteni”. – Mutta Aaron oli ääneti.

Miten on tänään? Onko jokainen tuli, jota mainostetaan, Herran käskyn mukaista tulta, vai virittelemmekö tulemme omalla tavallamme? Haloo!! Onko kukaan ajatellut sitä, että olympiatulen tekemisesä noudatetaan tarkkaa kaavaa ja kylämäketjusta pidämme huolen, mutta miten on sielun laita? Saavatko eelinpojat edelleen laittaa haarukkansa sellaiseen, johon heillä ei ole lupaa. Ollaanko nyt sitä mieltä, ettei vieraan tulen kantaminen aiheuta kuolemaa?? Vai olemmeko Hengellisessä kuolemassa jo edenneet niin pitkälle, että emme enää tunnista hyvää eikä pahaa? Onko Niinive tässä ja nyt?

Lopuksi on kysyttävä: Koskivatko ne sanat vain minua?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s