Mustan aukon viehätys

Taivaankannessa on kuulemma reikiä ns mustia aukkoja. Se on kuin pyöreäpohjaiseen kulhoon sorvattaisi soma pyöreä sileäreunainen aukko, joka vastustamattomasti vetää puoleensa. Se homma on kuin surmanajaja pallossa tai lieriössä. Niin kauan, kun on vauhtia päällä se pysyy ajatellulla radallaan, mutta vauhdin hiipuessa putoaa sinne pohjalle ja tässä tapauksessa menee sinne mustaan aukkoon, josta ei ole nähty vielä muuta kuin mustaa. Jostain olen ymmärtävinäni, että mustasta aukosta mennään käänteiseen maailmaan, jossa jokainen sana, joka on tällä puolella kirjoitettu, luetaan siellä ikäänkuin vastakohtanaan. Joskus olen pää pyörällä, kun en enää tiedä aina kummalla puolella olen. Normaal vai abnormaal Otetaan kokeeksi yksi asia. Raamatussa sanotaan, anteeksi, kun siteeraan Raamattua: Älkää juopuko viinasta, josta tulee irstas meno! Sitten löydän uskovien kirjoituksista jutun, jossa sanotaan, että täysraittiudesta puhuminen on syntiä, koska Timoteukselle Paavali sanoi: Ota vähän viiniä ja Kaanaan hääthän ovat Jeesuksen alkoholipoliittinen kannanotto???

Mieleeni tupsahti yksi termi. Puhutaan Lestadiolaisten Bibliasta, miten niin? Sehän oli koko Suomen virallinen Raamattu kolkytluvulle asti. Siellä sanottiin: Älä tee huorin! Nyt se on kai: Älä tee aviorikosta! Nyt tarvitaan paljon tutkimustaitoa, että löydetään Raamatusta kaikki ne variaatiot, joita tuo lause ei koske. Olen siis luopiolestadiolainen. Samoin luopioluterilainen. Kun sitten koitan kertoa Toisesta Puolustajasta ja Hänen tehtävästään, niin se luetaan niin, että opetan lihan pyhitystä ja itse olen siinä päässyt jopa aika pitkälle, kun en tunne perisynnin perusteellisuutta. Vaikka Paavali opettaa lihan ristiinnaulitsemisesta. Toinen näistä opetuksista täytyy olla mustanaukon teoriaa, mutta kumpikohan sitten. Minua siis oikeasti huolestuttaa se, että kirjaimen ja kirjaimen tulkinnan välillä on melko iso toleranssi. Siksi aina silloin ja täälöin koitan kysyä, onko kukaan muistanut kysyä Jumalalta. Minulla on oikeus tätä kysyä, koska olen laskun maksajien joukossa, kun laskun aika tulee, jos olen vielä täällä. Nimittäin mikään ei jatku ikuisesti, tilinpäätöksessä tulee totuus esille eikä kukaan saa paeta sitä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s