Rakkaus kaksi

Jossain julkaistiin kuvapari toivomuskaivosta. Siinä nuori nainen heitti kolikon ja toivoi samalla ominaisuuksia itsellen, joita miehet eivät voi vastustaa! Seuraavassa kuvassa oli Harley Dawidson jalkatuen varassa siinä kaivon edessä. No, vitsiksihän me tämän ymmärrämme, miehetkin? Minullakin oli aikoinaan moottoripyörä. Se oli Jawa 125 eli satapiikki pyörä. Ostin sen Tapereelta sukulaismieheltä. Noutomatka Teuvalta meni yöbussilla ja olin sitten aamuntunteina perillä. Siellä se armas jawani seisoi autiolla parkkialueella. Minulla oli tavalliset kesävaatteet päällä, ensikertalainen on kaikessa ensikertalainen. Eikun polkemaan pyörää käyntiin ja menoksi. Melko pian kyllä selvisi pelin henki ja se oli viilentää rakkaussuhteeni heti kärkeen. Välillä piti pysäyttää ja juoksuttaa pyörää siitä sivulta. Sitten tuli koettelemus. Ketjut katkesivat. Oli aamu siitä seitsemän paikkeilla. Ihminen viluissaan keskellä ei mitään ja pyörän ketjut poikki. Ajattelin, että loppu menee nyt sitten näin, mutta Kaitselmus oli pykännyt siihen ihan muutaman kymmenenmetrin päähän sellaisen nyrkkipajan ja lähettänyt kaksi ukkoa sinne heti aamusella. Siinä hetken ihmettelimme ja sain ketjut yhtenäisiksi ja pääsin lopulta perille kotimökille. Kiitollisena muistan heitä, vaikka en tiedä heidän nimeään, enkä tiedä edes missä pitäjässä olimme. He olivat enkeleitä minulle.

Tämä on melkein kuin rakkauskertomus. Elämä antaa joskus kylmää kyytiä, joskus tarvitaan ulkopuolista apua, että matka voi jatkua. Sekin tarina päättyi aikanaan joidenkin osien pettämisen takia. Mitä kaikkea ihminen voikaan rakastaa? Lähes mitä tahansa. Ihminen voi rakastaa myös orjuuttajaansa. Korean niemimaalla on hyvä esimerkki siitä miten kansa rakastaa keskimääräistä hulppeampaa elämää elävää johtajaansa. Tottakai hänelle kuuluu sellainen, kun hänen kädessään on kaikkien elämä ja hyvinvointi. Joku saattaa muistaa vielä Papa Sontsen, joka oli armas isä monelle ja surun itkut olivat ihan aitoja. Ehkä styränkiä on helpompi kestää, jos rakastaa häntä?

Jumalan rakkautta ei siis oikein enää ymmärretä niin valtavana kuin se on! Nyt on esitettävä kysymyksiä, joiden vastaukset ovat olleet ainakin tuhat vuotta selviä. Kuka Jeesus oikeasti oli? Mitä on synti? Miksi me olemme täällä? Näyttää siltä, että lukemalla Vanhaatestamenttia lopusta alkuun, niin saamme nähdä kehityksen Jeesuksesta tähän päivään. Kaikki palaa Aabrahamiin ja hänkin lakkaa kuulemasta Jumalan puhetta.
Nykyistä rakkautta on siis värkätä kahdesta tavallisesta avioliitosta yksi taivaallinen ja jakojäännökset etsiköön oman tiensä. Jossain tapauksessa sanottiin: Jos kerran ihmiselle tulee sellainen tilaisuus vain kerran elämässään, niin toki siihen täytyy tarttua.
Suomi ja N-liitto olivat lähes rakkaussuhteessa, koska päämiehet olivat kavereita. vitsinä kerrottiin ehdotusta, että koko raja voitaisi poistaa, mutta se tyssäsi siihen, että meän päämies jo ikääntyneenä ei katsonut jaksavansa niin suuren valtion päämiehenä. Tästä tuli mieleeni Jumalan valtakunta ja maailmanvaltakunta. Joh 3:16 kertoo, Jumalan rakkaudesta maailmaa kohtaan. Kuuuluuko meidänkin rakastaa maailmaa niin, että raja näiden valtakuntien väliltä vallan poistetaan? Kun sitten raja on poistettu, niin voidaan esittää kysymys: Menikö Jumalan valtakunta kaikkeen maailmaan? Vai tuliko maailmanvaltakunta Jumalan valtakuntaan? Tästä voi tehdä ihan käytännön kokeen: Jos laitamme paperille kaksi vesiväriläiskää. Toinen on sininen ja toinen on keltainen, sitten yhdistämme ne jostain kohdasta, niin mitä tapahtuu? Siihen alkaa muodostua vihreä alue. Siinä on vain se ongelma, että kumpikaan ei tunnusta sitä väriä ihan omakseen ja vihreä ihmettelee!

Mieleeni tulee kirjoituspöytämme, joka oli huonon näköinen ja päätimme maalata sen. Kompromissiksi tuli ruskea, josta kumpikaan emme pitäneet. Vain inhotuksesta olimme samaa mieltä. Eräänä pääsiäisenä Pilatus ja Herodes tulivat ystäviksi. He olivat kamppailleet vallasta siihen asti, kunnes he alkoivat ristiinnaulita Juutalaisten kuningasta. Silloin he ystävystyivät. He eivät enää kilpailleet vallasta, vaan halusivat poistaa heitä kumpaakin uhkaavan alamaisuuden Juutalaisten kuninkaalle. Kumman tai kenen kavereita tahdomme tänään olla: Herodeksen ja Pilatuksen vai Juutalaisten Kuninkaan?? Tässä ratkaistaan rakkauden laatu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s