Veriset hampaat

Vanhenevan miehen etuoikuksiin kuuluu kurkistaminen kylppärin peiliin myös yöaikaan. Ehkä raavas mies ei niinkään katsele päivällä, koska tietää oman charminsa vain lisääntyvän mitä harmaammaksi tulee. Eräänä yönä nauttiessani tästä etuoikeudesta huomasin, että minulla oli veriset hampaat ja koko suu oli verenpunaama. Mitä siinä tulee ensiksi mieleen, no tietysti sitä, että noutaja antaa merkkejä. Niinkuin jalankulkijan vihreä alkaa sykkiä, niin ajattelin, että verensyöksy on tapahtunut, mutta täytyy olla vähän vielä jäljellä, kun pääsin jalkeille. Asia kyllä selvisi. Tyyny ei ollut punertunut ja syyksi osoittautui pieni purema huulessa. Sellaistakin tulee joskus harjoitettua, että hammaslääkäri tarkistaa onko tullut itse aiheutetuksi niitä juttuja. Se on aina helpotus, ettei tarvitse sen enempi tutkia.

Jostakin on tarttunut päähäni termi: Jollakin on lampaanlihaa hampaitten välissä. Sehän tarkoittaa sitä, että on syöty eli pureskeltu lammasta. Jos lammas on ollut kypsä, siinä ei ihan niin suurta ihmettä ole, mutta jos purraan elävää, niin siinä voivat hampaat veristyä. Oisiko Paavali, joka toteaa: Kirje galatalaisille 5
Mutta jos te purette ja syötte toisianne, katsokaa, ettette toinen toistanne perin hävitä. 16. Minä sanon: vaeltakaa Hengessä, niin ette lihan himoa täytä. Olisiko tässä meille jotakin tämän ajan uskovat?

Apostoli puhuu painokkaasti kielen synnistä. Ihan oma kokemus riittää tarkastelun kohteena. Kun kaksi tahi kolme on koolla, niin useasti kolmas tai neljäs on hampaissa. Minä olen koittanut vähän tutkia henkienerottamisen armolahjaa. Se olisi tärkeä lahja, jos se toimisi raittiisti, niin ei tarvitsisi niin paljon spekuloida. Useasti negatiivin esittäminen positiivin sijasta johtuu ihan selkeästi kateudesta. Ihmistä yhdistää arvosteltavaansa useasti joku ilmiselvä asia. Julistaja arvostelee toista julistajaa, jos sillä toisella on parempi menekki. Valokuvaaja näkee toisen ottamassa kuvassa rajaus- tai valotusvirheen heti. Toinen asia on sitten varsinkin julistajien kohdalla siinä, että hän koskettaa puheessaan minun sitä omaa ymmärrystä jonkin synnillisen asian suhteen. Aiheuttaa rauhattomuutta. Vaatisi tutkimaan asiaa sanan valossa.

Jos kristikunnassa on puremisinto päällä, niin kai me ymmärrämme, ettei mikään iso herätys voi tulla minnekkään. Herätykset purtaisi heti palasiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s