Kutsumus.

Varmaan ainakin ikääntyneempi väki tuntee sanan kutsumusammatti. Kutsumus tekee asiasta jotenkin ylevää. Onhan se toki ylevää saada vaikkapa piispan kutsumuksen. Sairaanhoitajilla on ollut kutsumusammatti. No, aikanaan sekin tuli punnituksi, kun alettiin puhua rahasta. Ihmejuttu, eikö se olekkaan kutsumusammatti, kun rahasta puhutaan ja lakkoakin tarjotaan arjen piristeeksi? Armeijassa oli sellainen sanonta, että jokaisella RUK:n valitulla on periaatteessa marsalkansauva repussaan, mutta harva saa sen ottaa esille.

Ihmisen ensimmäinen kutsumus on tulla Jumalan lapseksi. Sitten on olemassa muita kutsumuksia, joita tavoittelemme ja usein laiminlyömme sen ilmeisimmän. Jos olet avioliitossa, niin sinun seuraavaksi tärkein kutsumuksesi on olla aviomies tai vaimo. Sitten luonnonohjauksen mukaan tulee kutsumus olla isä ja äiti. Näissä kutsumuksissa rakennetaan hyvän elämän perustus ja sitten voi tulla jotain lisää uskollisuuden myötä.

Paavali puhuu seurakunnan paimenen kutsumuksesta niin, että perhe-elämä pätevöittää ihmisen paimenen tehtävään. Liekkö tämä ohje vielä kriteerivalikoimassa mukana?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s