Hän ottaa pois, mutta mitä?

Television alkuajoilta on varmaan tuttu mainos: XX räjäyttää lian. Oli myös pyykinpesuaine, joka liat irti kisko! Tässä on pari esimerkkiä, jotka kertovat mainoksenomaisesti mitä nämä aineet tekevät ja varmasti on myös testattu onko asia niinkuin on luvattu. Meillä on arkielämässä käsitteitä, jotka ottavat jotakin pois. Monella on tilanne sellainen, että vouti käy kukkarolla säännöllisesti, mutta jättää hiukan itselle. Silloin ja tällöin tulee julkisuuteen kaikenlaiset pelit ja automaatit, jotka tahtovat ottaa omansa ja niillä ei ole määrätty mitään pesämunaa, johon ei saa koskea. Erinomainen ja kansaa helpottava keksintö on ollut laittaa maksupääte peliautomaattiin. Eikä siinäkään taida olla rajoitinta, että tähän asti eikä pitemmälle. Nyt on otettu armeijasta mallia. Siellä oli tapana tehdä mallisuoritus tyyliin: Komennan itse itseäni ja näytän. Nyt meillä on ainakin kaksi alaa, jossa sanotaan: Valvon itse itseäni ja käytän! Ne ovat pelit ja alkoholipitoiset aineet.

Johannes Kastaja osoitti kädellään Jeesusta ja sanoi: Katso! Jumalan Karitsa, joka pois ottaa maailman synnin! Mitä hän sillä sanalla oikein tarkoitti? Emme ehkä käsitä koko asiaa ilman jotain selittävää sanaa lisäksi. Onko se samaa mikä tapahtui Intiassa? Sanotaan, että kastijakolaitos on kumottu, mutta mikä muuttui? Onko se niinkuin kieltolaki, jonka piti lopettaa alkoholin käyttö tyystin? Vai onko se niinkuin nykyisin laaditaan kaikenlaisia takuu-lakeja, jotka ratkaisevat ongelmat? Mitä se on, kun jotain otetaan pois? Onko se niinkuin otetaan ajokortti pois, niin ajotaito loppuu kuin seinään?

Ottaa pois maailman synnin….rangaistuksen? Onko niin, että synnin tekeminen on tullut vapaaksi, kun rangaistus on kärsitty?

Ottaa pois maailman synnin….eikä ihminen ole enää syntinen?

Ottaa pois maailman synnin…paheksuttavuuden? Ja näin on armo saavuttanut huippunsa?

Ottaa pois maailman synnin…himon? Joka merkitsee Kristuksen rakkauden voittavan synnin rakkauden! Synti on siis edelleen rangaistuksen alaista, koska siitä seuraa kuolema. Synti on edelleen ihmisessä, koska emme pääse lihastamme kokonaan eroon tässä ajassa. Synnin tuoma ilo ja nautinto häviää sille, mitä syntinen saa kohdatessaan armahtavan Jeesuksen.

Karitsa ei varasta rahojamme! Karitsa ei laita meitä käyttäytymään sopimattomasti! Karitsa ei laita meitä vilauttelemaan mitään! Karitsa ei vaadi osinkojen kasvattamista keinolla millä hyvänsä. Karitsa ei käske ottamaan köyhältä leipää suusta! Hän sanoo: Lähimmäistäsi niinkuin itseääsi! Siinä olisi Joulun sanomaa! Ei niin, että annan lahjoja, koska tiedän itse saavani.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s