Pedon kuva puhuu?

Kaksi lehtijuttua tulee mieleeni, kun otsikon rustasin. Toinen kertoo lestadiolaisesta huolenpidosta miten ”vanhimmat” tulivat vanhuksen kotiin ja kirveellä hakkasivat televison palasiksi. Tällä en tarkoita nostaa ylös noitavainoa haudastaan. Toinen juttu kertoin naapurimaasta miten perhe oli kiinnostunut uudesta tekniikasta niin, että myivät lehmänsä ja ostivat television. Pettymys oli sanoinkuvaamaton, kun se ei alkanutkaan heti toimia mainoksessa tarkoitetulla tavalla. Televisiosta on käytetty nimitystä: Sontaluukku. Maalla varttuneena tiedän mikä sontaluukku käytännössä on. Se oli pieni suljettava aukko navetan seinässä ehkä puolisen metriä kantilleen. Siitä piti ihmisvoimin poistaa se kätetty rehu, jossa oli myös kuivikkeita eli pahnoja. Se oli käsityötä, mutta pelto sai ravinnetta , kun se tunkio sitten vietiin pellolle levitettäväksi. Siinä on mielestäni se luonnon järjestys, joka kierrättää ainetta ja hyödyttää useammassa kohdassa. Joku siis ajettelee, että puhuva pedon kuva on HD-tason televisio.

Jos ajattelemme ohjelman sisältöä, niin kyllä sieltä myös pedon kasvot näkyvät. Hänen nimensä on hajalleheittäjä, joka tulee todistetuksi valtioiden elämässä tapahtuvana kapinointina eli sisällissotina ja hajaannus kohtaa koko maanpiiriä. Valtioita, puolueita, kristillisiä kirkkoja ja liikkeitä. Jopa EU on kokenut ainakin teoriassa ensimmäisen rispaantumisensa. Jossain sanotaan, että vihollinen on tullut varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Jokainen sana tulee todistetuksi nykyisessä virtuaalimaailmassa. Saamme päivittäin tietoa miten joku vanhus tai muu henkilö on joutunut varkaan kynsissä menettämään ne bitit, jotka olivet ennen markkoja sukanvarressa. Meille esiintyvät henkilöt arvokkaina, joilla mielestään on oikeus lähettää panssareita sinne, ohjuksia tänne ja pommikoneita myös vähän tuonne. Me näemme kauniiden ja elinvoimaisten kaupunkien murenevan hiekaksi, murusiksi ja joskus järkäleiksi. Me näemme eloonjäänneiden tuskan, kun he käsin siirtelevät betonin palasia tieltä, kun tietävät raunioissa olevan omaisia, jotka ehkä ovat elossa.

Mitä puhuva pedon kuva oikeasti merkitsee? Ihminen on kaksiosainen sikäli, että hänessä on Jumalan kuva, koska Jumala loi hänet kuvakseen kaltaisekseen. Osa meissä liittoutui vihollisen kanssa ja meissä on myös pedon kuva. Peto puhui Jeesukselle sen suuren paaston aikana. Peto puhui hengellisesti koetellen Jeesuksen vakaumuksen perusteellisesti. Peto tuntee Raamatun ja osaa käyttää sitä tarkoituksiinsa. Peto saarnaa myös armoa ja totuutta, mutta armoa se saarnaa silloin, kun Pyhä Henki kehottaisi saarnaamaan parannusta synnistä. Totuutta peto saarnaa silloin, kun löytää Raamattua seuraavan heikon kristityn ja alkaa toimimaan veljien syyttäjänä. Onnellinen hän, joka ymmärtää tämän erotuksen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s