Jumala armahtaa, ihmiset eivät

Katselin pätkän häirintäkeskustelua. Tuli surullinen mieli siksi, että asian ydin on mennyt hukkaan. Miksi ihmiset tekevät vääriä asioita toisilleen, eläimille ja muulle luonnolle? Miksi kesäkissa jää joko kuolemaan tai villiintymään? Mitä meille kertoo miituu kampanja? Kaikki kertoo siitä, että Luomiskertomus on hukassa, koska syy löytyisi sieltä. Nykykielellä kerrottuna tapahtui häätö. Koti vain hävisi. Perhe huomasi olevansa kadulla tavaroineen. Kun todellisuuden raadollisuus selvisi, niin alkoi syyttely ja valitus. Kuka sen häädön aiheutti ja nyt pitäisi kantaa tavarat omissa käsissä jonnekkin.

Kaikki paha tuntuisi olevan patriarkaalisuuden syytä. Se taas on johdettu Raamatusta. Joten MOT? Jos ajattelemme hetken kristikuntaa. Meillä maailmassa on järjestetty seiminaareja seuraavista aiheista: Ylistys, armolahjat, Pyhä Henki, armo, rakkaus ja diakonia eli hädän lievittäminen. Olisiko viimein aika järjestää seminaari, konferenssi tai cruseidi aiheesta: Synti! Että ymmärtäisimme pääsiäistä laajemmin. se ei ole pelkkää mämmiä ja kermaa, virpomista, tipuja ja rairuohoa, hienoja konsertteja ja näytelmiä, vaan sen pitäisi muistuttaa miten syntiongelma on hoidettu. Jumala kuoli ihmisen muodossa ristillä. Ei Hän käsitellyt yksittäisiä syntejämme! Hän maksoi koko potin kerralla ja osti ihmiskunnan vapaaksi synnin orjuudesta ja nyt toivoo jokaiselta ihmiseltä vastaanottamista eli tulemista vapaaehtoisesti siihen armoon, joka Hänen veressään on tarjolla.

Kol 2: 15 Hän riisui aseista vallat ja voimat ja saattoi ne kaikki häpeään, kun hän teki Kristuksesta niiden voittajan.

Nyt näyttää siltä, että asiat ovat niin päin, että syntiset saatetaan ihmisten silmissä häpeään. Kun sitten joku pyytää anteeksi, niin mietitään onko siinä katumusta ja parannuksen tekoa, vai vain välttämätön reaktio. Vaikka sitten pyydeltäisi anteeksi montakin kertaa, niin raamatullista vastausta ei kuulu mistään vaikka olemme kristikansaa. Anovan pitäisi saada synninpäästö ja mahdollisuus aloittaa uudelleen. Itsekkin olen epäillyt monien katumusta, mutta viime yönä uskon Pyhän Hengen puhuneen, että Minulla on se damaskontien salama vieläkin käytössä ja voin sitä käyttää vapaasti.

Nyt oli siis puhetta seksuaalisesta häirinnästä. Mieleeni tulee ohjelma, jossa haastateltiin erilaisia ihmisiä. Erään kerran oli kaksi nuorta naista, jotka pukeutuivat hyvin paljastavasti ja sitten olivat loukkaantuneita saamastaan huomiosta. Minusta se on seksuaalista häirintää, jos avataan näköaloja ja sitten saadaan halveksia miehiä, jotka ovat viritetyt visuaalisesti. Olen joskus katsellut myös haastatteluohjelmia televisiosta. Nuori nainen haastattelijana niukka varustus joskus ja nyt näyttää olevan trendinä myös lasipöytä välissä ja sitten silmät vilkuilevat ja tilannetta on vaikeahko hallita. Onko todella niin, että miehet pitää saada näyttämään ääliöiltä? Kun olemme vielä lihassa asumassa, on pakko tunnustaa, että silmiä liikuttelevat lihaksemme eikä vielä henkemme hallitse olemustamme, että voisimme lennellä vapaasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s