Pässiä syöttämässä

Vuosia sitten ensimmäinen lapsenlapsi oli 2-3 vuotias. Vierailimme eräällä kotieläin pihalla. Siellä oli paljon nähtävää ja uusia elämyksiä. Siellä oli kaikenlaisia eläimiä aasista kanoihin. Siinä oli siankarsina ja lammaskarsina ihan vierekkäin siis ulkona. Siinä lammaskarsinan luona oli mukava yksityiskohta. Siinä oli iso vati täynnä porkkananpalasia niin, että lapset saavat syöttää niitä niille lampaille. Lammaslaumassa oli tietenkin monenkokoista lammasta ja sitten myös sarvipää pässi. Lapsenlapsi halusi syöttää niitä lampaita. Siinä oli lähellä muutama pieni lammas ja hän ehti syöttää muutaman palasen kunnes pässi huomasi asian ja saapui paikalle. Se hääti pienet lampaat pois ja söi kaikki palaset itse. Pian myös syöttäminen loppui. Jäin mietteisiini asiasta.

Voisiko tuota näkymää verrata kristikuntaan? Kaikki ovat omissa karsinoissaan eikä sika ja aasi kohtaa koskaan toisiaan. Samassakin karsinassa parhaat palat syö lihavin ja pitkäsarvisin pässi. Vahvemman valta on tullut myös hengellisyyteen. Raamatun aikoihin joku maa voi valloittaa koko tunnetun maailman. Kun sitten valloituksen jälkeen suoritukseen tyytyväisinä aletaan veltostua ja vääränlainen turvallisuuden tunne valtaa. kunnes jossain toisen ylivalta alkaa jurppia, silloin kootaan kapinallista armeijaa ja taas alkaa valtaukset. Tätä kierrettä on eletty tuhansia vuosia. Herätykset ovat tulleet ja tuoreuttaneet maan, mutta synnin rikkaruohot ovat useasti tukahduttaneet hyvän kasvun ja rikkaruohot ovat alkaneet näyttää kauniimmalta kuin alkuperäinen kylvö.

Mieleen tulee linja-automatka Venäjän puolelle N-liiton romahtamisen jälkeen. Siinähän oli hämminkiä sen suhteen, että kuka nyt viljelee niitä valtavia plantaaseja. Siellä oli kymmenien hehtaarien suuruiset pellot keltaisessa kukassa. Retkikuntaan kuului pari kasvitieteilijään yliopistomaailmasta. Kysyin heiltä, että mitä se pelto kasvaa? Sain vastaukasen: Valitettavasti se on rikkaruohoa. Se oli yllättävän saman näköistä rypsiviljelmän kanssa. Olemmeko kadottamassa ymmärryksen aidon nisun ja rikkaviljan väliltä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s