Kuuliaisuus vai uhri

Ajelin kerran Turusta Kylmäkosken suuntaan mennäkseni vankilan jumalanpalvelukseen. Matkalla sellainen poliisin selfiekeppi välähti, kun olin ottanut vähän liian vähän aikaa. Helpotus oli suuri, kun sitten sain kirjeen jossa huomautettiin, mutta uhria ei kerätty, kun rike oli vähäinen silloin. Aikanaan hankin navigaattorin, kun Suomen kartta ei ole enää nuoruuden tasoinen. En enää osaa niin hyvin navigoida mitä joskus osasin. En tosin muista miten ne kaikki paikat löytyivät. Tässä autoiluasiassa on todellinen valinnan paikka kuuliaisuus vai uhri. Sääntöjä noudattamalla välttyy ylimääräisiltä välähdyksiltä ja pakolliselta uhrilta. Kun navigaattori kilkattaa, niin on mahdollisuus korjata asennetta ja nopeutta.

Kuuliaisuus/uhri on Raamatullinen asia. Israelin kansaa ohjeistettiin perusteellisesti miten kuuliaisuutta Jumalalle oli hyvä noudattaa. Kun kuitenkin oli ymmärretty, ettei täydellinen nuhteettomuus ollut jokamiehen ominnaisuus. Avuksi tuli uhripalvelus, jonka piti antaa ainakin ulkonaisen puhtauden seurakunnan keskellä. Jos en ole huonosti kotiläksyäni lukenut, niin syntisen piti tuoda uhri omasta laumastaan. Ymmärrämme, että lampaiden ja muiden uhriksi kelpaavien eläinten määrä laittoi miettimään onko varaa. Kun kaupunkiasuminen yleistyi, niin tuli ongelma, mistä kaupungissa asuva ottaa uhrin, kun laumaa ei ollut. Ihminen on kekseliäs, kun on kyse pelastuksen asioista. Joku perusti uhrieläin farmin ja kauppaa voitiin käydä perille toimitettuna.

Oliko toiminta Jumalan mielen mukaista? Mitä tuo uhrin ostaminen merkitsisi nykyisin. Kuulen heti vastalauseen: Emmehän me enää uhraa! Se on totta, mutta uhraammeko edes kuuliaisuutta Jumalan sanalle. Nimittäin uhrieläimen ostaminen muutti asiaintilan ratkaisevasti. Syntiä voi tehdä, jos on varaa ostaa se pässi joka viikko! Toinen vaihe tulee sitten siinä, kun tarkkaillaan julistusta! Mitä sanotaan synniksi! Vai sanotaanko mitään? Voitiinko lakata uhraamasta sen nojalla, että maininta synnistä jätettiin pois sanastosta? Voitiinko lakata parannuksen teosta, kun mitään sovitettavaa ei ole?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s