Katteetonta

Nykyisin käytetään arkerasti termiä teemme jotain jaloa 2050 mennessä. Anteeksi jos muistan väärin, mutta oliko niin, ettei länsinaapurissa pitäisi porista enää yhtään atomipannua? Päästöt ovat nollassa sillon kolmenkymmenen vuoden päästä. Saattaapi olla, mutta me emme saa sitä tietää, jotka olemme yli keski-iän. Epäilempä, etteivät nekään, joiden ikä riittää sinne asti.

Vanhaan hyvään aikaan oli käytösä shekkivihkot kaikkilla merkittävillä henkilöillä. Kaikesta pääsi käden käänteessä, kun kirjoitti shekin. Vastuu jäi tosin saajalle, jos kerkesi niin nopeasti pankkiin, ettei kate ollut karannut. Siihen aikaan oli mahdollista käyttää rahan monistusta, joka oli kylläkin arvelluttava tapa selvittää yksi vapaapäivä itselleen velkojista. Siinä vain piti olla sopivalla etäisyydellä muutama pankki. Kun tarkistukset tehtiin puhelimella ja posti kuljetti shekkejä.

Katteettomuus on tietysti epärehellisyyttä ja samantien todettava synniksi. Synnistä on aina seurauksensa, joskus paha saa palkkansa ihan riihikuivana, mutta toisaalla joku aina kärsii. Nämä ovat ajallisia eli maallisia, jotka voidaan aina tutkia ja tuomita hyvitykset kärsineelle. Kun katteettomuus astuu hengelliseen kuvioon ja alkaa hallita sitä, mitä voimme tehdä? Kun luvataan, eikä tapahdu? Kun kerrotaan kultahipuista ja jalokivistä, jotka ilmaantuvat iloksemme? Kun velallinen aikoo kattaa vajeensa niillä hipuilla, joista on puhuttu, eikä niitä tulekaan, pettymys on iso. Jos luvataan terveyttä eikä sairaus parane, pettymys on suuri! Kun luvataan luovaa ihmettä ja ainoaksi ihmeeksi jää se, ettei mitään tapahdu! Antaako epäileväinen suomalainen oikeasti huijata itseään näin helposti? Ilmeisesti?

Kun kenttää hallitsee Iso kirja=Suomen laki, niin onko olemassa sellainen oletus, että Ilmestyskirjassa tarkoitetaan sitä, kun sanotaan: Ja kirjat avattiin? Mieleeni tulee radio-ohjelma jostain viime vuosituhannelta. Siinä puhuttiin Jumalan sanasta jotakin, jota en muista, mutta lopun muistan. Siinä tuli sitten syntisen rukouksesta joku malli ja muutamien saatesanojen jälkeen vakuutettiin; Nyt olet Jumalan lapsi ja matkalla taivaaseen. Jokainen, jolla on shekkivihko, voi kirjoittaa shekin, mutta onko kaikilla matkalipuilla katetta? On mahdollista, että Pyhä Henki voi sellaisen välityksellä rohkaista ahdistunutta sielua pelastuksen mahdollisuudesta ja se tulee hänen hyväkseen, mutta itse en rohkenisi ilman ehtoja sellaista julistaa. Pettymys voi koitua kohtalokkaaksi, jos mukana on vilpillinen sydän. Jeesus puhui vertauksen väärästä huoneenhaltijasta, joka olisi menettänyt virkansa, jos ei olisi osannut ostaa kannatusta itselleen tuhlaamalla Isännän omaisuutta. On suuri riksi huoneenhaltijalle itselleen sanoa: Kirjoita kiiruusti 50 sadan sijaan. Sillä menetelmällä voi menestyä ajallisesti, mutta iankaikkisuus voi näyttäytyä yllätyksellisesti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s