Jehovan todistajien vapautus

Huomasiko kukaan, että eduskunta hyväksyi lain, joka poistaa Todistajien erityisen aseman. Koskettiko se mitenkään? Ei tietenkään, tuleepahan yksi vapaamatkustajaryhmä nyt pantua aisoihin, vai onko se näin? Oma asemamme yhteiskunnassa vaikuttaa asenteisiimme. Jos minulla on asekuntoisia poikia ja nykyisin myös tyttäriä, jotka joutuisivat tuleen kriisin syttyessä, niin se ohjaa ajatusmaailmaamme. Joku voi ajatella nykyaikaisittain: Ihan sama! Jos yhteiskunnasta on saanut nähdä vain niitä nurjia kasvoja, niin kiinnostus kuolla tyhjän puolesta ei ole korkea eikä ole ihmeteltävää.

Tämä maallinen puoli on nopeasti käsitelty ja jokaisella on kai vielä oikeus mielipiteeseensä, kunhan pitää sen omana tietonaan. Olemmeko tulossa aikaan, jolloin sananvapaus on rajallinen. Olen kuullut sanottavan, että lehdet ja nettisivut jättävät julkaisematta osan mielipiteistä. Ilmeisesti eivät kaikki sovi kuitenkaan sananvapauden piiriin.

Miten näemme asian, jos katsomme sitä uskonnonvapauden näkökulmasta? Jos en tykkää Todistajista, voin ajatella yksioikoisesti, että sopii mulle! Jossain toisessakin maassa aloitettiin Jehovan todistajien ahdistelu. Ehkä suorastaan kiellettin koko liike ja omaisuus takavarikoitiin, jos en ole väärin ymmärtänyt. Ottivatko muut uskovien ryhmät kantaa asiaan? En ole kuullut. Pakko tehdä kysymys: Onko kyseessä uskonnon rajoittaminen ja suorastaan kuoliaaksi hivutus? Kun annoitte ottaa Todistajilta osan pois heidän ominaispiirteestään, niin otetaan seuraavaksi ensin rippisalaisuus pois niin, että ripin vastaanottaja kriminlisoidaan, jos ei käräytä ripittäytyjää. Enää ei riitä neuvo selvittää asiansa myös viranomaisten kanssa.

Onko taaskin niin, että sammakko ei huomaa, että levy kattilan alla on laitettu päälle? Niin kauan, kun kuristustoimet kohtaavat nuita toisia, ollaan tyytyväisiä, säästyimme ja ehkä säästymme, jos sulaudumme tapettiin. Jos pidämme uskonvapautta tärkeänä, meidän tulee puolustaa sitä silläkin uhalla, että joudumme halkopinoa vasten katsomaan teloituskuntaa silmiin. Näin olen kuullut jonkin sanovan sananvappaudesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s