Mielen laastarit

Ehkä Lapuan pamauksesta on jo niin paljon aikaa, etten tee rikosta, jos vähän sitä sivuan? Meidän hallintokieleemme on tullut kaksi eri ilmaisua, jotka eivät tarkoita juuri mitään. Kun Lapualla kävi onnettomuus eikä kukaan jäänyt kertomaan mikä asian aiheutti, niin pääteltiin paikalla olleen ruutimäärän olleen liian iso. Heti onnettomuuden uutisoinnin jälkeen alettiin kertoa mitä toimenpiteitä on tehty tai ainakin suunniteltu, ettei uutta räjähdystä tapahtuisi. Todellisuudessa ei tiedetty mikä aiheutti, mutta turvallisuuden tunne palasi rahvaan keskuuteen, kun tartuttiin tarmokkaasti toimeen ja puolitettiin ruudin määrä, joka saa olla työpisteessä. Ja vuolaasti kerrottiin mitä on tehty jo asian hyväksi ja mitä vielä suunnitellaan.

Meillä on monen mielestä lämpenevä ilmasto, joka tuhoaa luontoa tai ainakin muuttaa sen olemusta huomattavasti. Kestää toki hetken ennenkuin Yyterissä on palmukujia. Jostain pullahti mieleeni, että Ruotsissa ei kai pitäisi olla yhtään käytössä olevaa atomivoimalaa, jos aiempi vaalilupaus olisi toteutunut.Politiikka oli aikoinaan yhteisten asioiden hoitamista, nyt se taitaa olla lupausten antamista ja säännönmukaista rikkomista. Polttomoottoriautot lakkaavat savuamasta ihan tuossa tuokiossa. Sehän on mukava kuulla kaupunkilaisen, joka kannattaa vihreitä arvoja. Kansa saa juuri niitä lupauksia, joita he haluavat kuulla. Eikö se ole selvää, että korvat seinillä on ja kaijutin kertoo juuri niistä asioista.

Kaikki asiat tehdään johonkin mennessä. Kuitenkin aikajana on niin pitkä, että hallitus on uusiutunut ainakin kolme kertaa, joten alkuperäistä lupauksen antajaa ei enää löydy.Lämpeneminen pysäytetään 2035 mennessä. Montako meistä on toteamassa asiaa ja vaikka olisimme kaikki, niin ihan sama. Lentämiseen on kiinnitetty huomiota. Se sastuttaa ja muistelen, että aina kotetaan lentää pilvien yläpuolella, joten sadekaan ei juuri tuo sitä nokea alas. Suunnitellaan sakkoluonteista maksua lentämiseen. Mitä se tarkoittaa. Lentämätön rahvas on tyytyväinen, kun eliitille tulee kalliimmaksi homma. Mutta mitä se haittaa, harva eliitissä maksaa itse lippunsa ja mitä sanoo perustuslaki: Sakko rikkeestä jota sa toistaa, kunhan maksaa säännölliset sakot. Siis johonkin mennessä tapahtuu jotain, mutta välittömiä toimenpiteitä ei juurikaan ole kerrottavaksi.

Elämmekö valheessa eli itsepetoksessa? Annamme toistamiseen höynäyttää itseämme lupauksilla, jotka eivät koskaan toteudu. Lainsäädännön uudistuminen näyttäisi luonnonlain omaiselta. Viimeistään kymmenen vuoden välein on kaikki lait uusittava ja valitan, mutta monesti käy niin, että uusi on huonompi tai ainakin kansa niin arvioi useasti. Vimmaisesti muutetaan kaikki sellaiseksi, että markkinavoima pääsee kaikkiin kassakoneisiin kopeloimaan. Hyväähän kaikki tietysti tarkoittaa. Suomessa oli markka ja sitä ennen isäntien valuutta. Nyt meillä on euro ja sen rinnalle on muodostunut valuutta, jonka nimi on: Ei se ole keltään pois! Se otetaan aina käyttöön, kun pitää siirtää luotettavasti jostain johonkin, kun kumpaakaan päätä ei oikein tunneta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s