Parantakaa sairaat

Olen kuullut jostain kertomuksen sodan ajalta. Armeijakunnan komentaja antaa alaiselleen hyökkäyskäskyn seuraavasti: Antti ota joukkos ja mee Poventsaan! Käsky on sekä täsmällinen, että väljä. Täsmällinen siksi, että päämäärä on sanottu ja, että se on saavutettava! Väljä sikäli, että toteuttaja saa itse määritellä miten käsky toteutetaan. Jeesus lähetti myös täällä ollessaan lähettiläitä. Hän antoi täsmällisen käskyn, mutta Hän antoi myös ohjeet miten toimitaan. Lähdetään niissä varusteissa , jotka olivat tavanomaiset. Jossain lauletaan: Ei leipää laukkua sauvaakaan..Ei kaksia vaatteita. Kun mennään taloon, toivotetaan rauhaa sille kodille. Missä otetaan vastaan , siinä viivytään joitakin päiviä ja parasta oli käsky:
Matteus 10:8

Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa pitalisia, ajakaa ulos riivaajia. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa.

Toinen evankelista kon kirjannut vielä käskyn: Julistakaa, Jumalan valtakunta on tullut lähelle! Tämä toiminta vastaa nykyisiä karismaattisuuden invaasioita, mutta on huomattava yksi seikka: Nuo toimet koskevat vain tätä elämää, koska Lunastusta ei ollut vielä suoritettu. Lähettiläät toivat hyviä terveisiä Jeesukselle ja olivat ihan innoissaan. Mitä teki Jeesus? Hän toimi ilonpilaajana ja osoitti yhdellä lauseella kaikki tämä menestys turhaksi, koska nimi elämänkirjassa on paljon enemmän kaikkea muuta.

Kun sitten Mestari kuolee kuin kuka tahansa ihminen, kaikki romahti! Ei ollut silloin iloa eikä turvaa siinä, että sairaita oli parannettu. Päin vastoin he pelkäsivät mitä ne nyt tekevät joille on vähän isoteltu. Ehkä Jeesuksen yksi tarkoitus olikin siinä, että paluu entiseen olisi mahdotonta. Miten on nykyisin? Helpolla saatu helposti menetetään, kun kiusaukset tulevat.

Onko karismaattisuus sitten tarpeetonta? Ei ole, mutta se saa silloin oikean aseman, kun se kumpuaa lähimmäisen rakkaudesta. Kärsivän rinnalle asettuminen ja Jumalan antaman voiman käyttäminen rukouksessa aina silloin, kun Pyhä Henki osoittaa mitä on tehtävä. Myös silloin, kun hätääntynyt ihminen pyytää apua asiaansa olipa se synti tai sairaus. Kyllä apostolit käyttivät armolahjoja, mutta Pyhän Hengen innoittamine. Ei esityksinä tai itsensä korottamisena, vain eleettömästi sanoivat: Kultaa ja hopea meillä ei ole, mutta sitä mitä meillä on me sinulle annamme Jeesuksen Nasaretilaisen nimessä tule vapaaksi vaivastasi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s