Lihan käsivarret

Toisella blokilla laitoimme sivistyneesti Johanna Korhosen kanssa yhteisymmärryksessa ketjulle pisteen. Kuitenkin Pentti Korhonen heitti vielä yhden koukun, mutta kunnioitan johannan kanssa tekemäämme sopimusta enkä siksi vastaa siellä vaan kerron ajatukseni erikseen. Käytin ilmaisua: Lihan käsivarret, joka tuntui ilmeisesti oudolta.

Tässä tulee nyt kotikutoista teologiaa minun eläkeläiskammiostani, jossa näpelöin vanhaa pöytäkonettani.

Ihminen voi olla kolmessa eri olomuodossa. Luonnollinen ihminen elää siis ilman kummempaa uskonnollisuutta ja tekee elämänsä ratkaisut järjen ja järkisyiden perusteella ja varmasti elää hyvää elämää omien mahdollisuuksiensa mukaan.

Kun ihminen tulee uskonasioiden kanssa tekemisiin, silloin alkaa hyvän ja pahan/pimeyden ja valkeuden/luhan ja hengen välinen taistelu. Tätä kutsutaan useasti kilvoitukseksi. Pavali puhuu uudesta luomuksesta, joka on astunut voimaan vanhan tilalle ja useasti kuulee puhuttavan, että se vanha aatami on peräti kuollut. Kuitenkin jokainen ihminen paljastaa itse omalla suullaan ja teoillaan minkä hengen lapsi on.

Lihan käsivarret toimivat silloin, kun muunmuassa sosiaalisessa mediassa uskovatkin mätkivät toisiaan kaikenlaisilla pilkkapuheilla lyöden kuin vierasta sorkkaeläintä. Lihan käsivarret toimivat silloin, kun ihminen toteuttaa syntistä luontoaan synnin kiusauksien kohdatessa, mutta myös demokratian keinoin murennetaan Raamatun arvovaltaa ja Jumalanpelkoa, joka on ollut Suomessa se siunausta tuottava osio rukoustaisteluiden rinnalla.

Kun asiat käyvät vastakkain, niin kolmannen selityksen jälkeen alkaa lihan käsivarret toimia ja vanha aatami ottaa vallan ihmisestä, jos yrittää päästä selätykseen asiassa, jossa pistevoitto olisi riittävä. Vain uskova ihminen voi olla lihallinen tai hengellinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s