Tabu,Tabu

Wikibedia on kätevä kansansivistäjä. Piti oikein katsoa misstä yhteyksissä sanaa käytetään. Tabu on siis asia, josta ei saa puhua, se on asia joka on jollekkin pyhä, esimerkkinä oli lehmä, sitten oli vielä lajimerkkinä Panadol. Tuossa ilmestyi kolumni aiheesta ja tälläiset asiat saavat veret kiertämään, tietenkin. Jos olisi kommenttimahdollisuus, niin rimpsu olisi kohta valmis. Kun seksistä kirjoitetaan, niin se on kuin silakan ongintaa paljon kiiltäviä koukkuja niin saalista tulee.

Nämä hommelit on niinku ruokailuhommissakin joku syö yksinkeraisesti ja joku hienostelee. Pohojalaanen syö puuron puurona ja leivän leipänä, mutta karjalainen tekee samoista aineksista karjalanpiirakan ja voitelee voilla. Voidaanhan me huolestua siitäkin, että miksi Kiinassa syödään riisiä, kunnei pottuja?

Oiskohan niin, että alkujaan ihmisen elimistö kertoo mitä aineita juuri nyt on syötävä. Joskus maalaiselämäni aikana näin laidunnettaessa niitä nuolukiviä. Karja söi ruohoa ja välillä ottivat nuolukivestä makua joukkoon. Joskus vain maksamakkarahyllyn kohdalla tulee halu koukata siitä pötkö. Olenkohan mainoksen uhri vai ilmoittiko oma ravitsemusvalmentaja, että olisi syytä tankata.

Minä uskon, että ihmisellä on omatunto ihan syntymälahjana ja se toimii, siis oma kokemus kertoi, nyt tapahtui jotain väärää. Tällä perusteella herättäisin ajattelua ja pohdintaa miksi nuoret tekevät määrättyjä kysymyksiä? Olisiko siellä taustalla oikeasti omatunto, jonka aikuiset auttajat sitten turruttavat sanomalla, että kaikkihan niin tekee ja sehän on niin terveellistäkin. Olisikohan myllynkivikaulureille käyttöä?

Kyllä ne seireenit laulujaan laulavat ja näin vanhallekkin ristitylle. Kun hiukan huseeraan vasepuukissa ja tulee kaveripyyntöjä, no sehän imartelee vanhaa miestä. Olen ilmoittanut, että en halua kontaktia alle viiskymppisiin naisiin, jotka puhuu vielä vierasta kieltä. Toki tuttuja otan kaveriksi. No, kun pyyntö tulee, niin tarkistan etusivun ja kavereita. Jotenkin tuntuu oudolta pyytää jonkinverran hengellistä ihmistä kaveriksi, kun etusivulla on pariskunta täydessä touhussa. Ei kai se sitten niin tabu taida olla. No lihan houkutus on läsnä ja kohta paatti karahtaa kiville. Tuo kristinuskon syyttäminen siitä, ettei sänkykammareissa leisku lempi, tarkoittaa siis sitä, että hirveä halla on tullut ihmisten keskuuteen ja pilannut miljardien elämän. Siis Kristinusko on jotain elämälle vierasta.

Eikö olisi hyvä ajatella niin, että ahdistunut nuori saisi apua evankeliumista eikä yleisestä mielipiteestä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s