Happotesti

Kullalle riittää joskus ihan vain hikitesti. Kultasepänliike voi myyda kultaa , joka ketjun muodossa antaa vihreän renkaan kaulan ympäri. Suomi on nyt pantu happotestiin. Oliko kaikki kultaa mikä kiilsi vielä joulukuussa? Ei ollut, olemme vihreällä värillä merkatut, koska kultamme oli kuitenkin messinkiä.

Minua on jotenkin hätkähdyttänyt se, että parinviikon markkinahäiriö saa systeeminmme natisemaan liitoksistaan ja hätähuutoja on kaikkialla kuultavana. Onko kaikkien talous niin äärimmilleen viritetty, että heti on turvauduttava irtisanomisiin ja lomautuksiin, ehkä ne ovat välttämättömiä, kun vuokra juoksee ja vuokranantaja on kasvoton rahoittaja, jonka kanssa ei ole neuvotteluyhteyttä.

Hälyyttävintä mielestäni on kuitenkin se, että hengelliset yhteisöt näyttävät toimivan ihan samalla metodilla. Kun muutama kolehti jää saamatta, niin yyteelaatikolle on heti ryntäys. Kummalle peruskivelle toiminta on rakennettu: Rahalle vai evankeliumille?

Hallitus toimii jämäkästi valtansa puitteissa. Minkälainen oikein on se valmiuslaki, jos se ei anna hallitukselle mitään valtuuksia oikeasti. Kovia sanoja voidaan sanoa, mutta valiokuntakierrokset pitää tehdä ja pilkut viilata. Auttaako sellainen laki vai jarruttaako asioiden käsittelyä? Oikeasti alkaa tulla UKK:ta ikävä! Toinen havainto. Arkadian kolossin kellarissa täytyy olla roopeankan rahavarasto, josta nyt luvataan sitten alkaa lapioida kaikkiin säkkeihin kuin hiekkaa tulvantorjunnassa?

Sitten me rukoilemme, mutta mitä? Että, joku keksisi pian lääkkeen, että hoitohenkilökunta jaksaisi, että saadaan lisää tehopaikkoja. Mutta onko Jumalan mahdollisuuksista kuulunut julistusta ja Hänen eteensä nöyrtymisestä. Herramme älä hylkää meitä vieläkään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s