Vanhatestamentti

Joku jossakin oli tehnyt kysymyksen: Mitä varten se Vanhatestamentti on? Rupesin oikein miettimään ja kirjoitin ihan paperille jotain ja hämmästyin niin tärkeä ja ratkaisevan tärkeä on Vanhatestamentti kaikelle mitä uskonelämäksi kutsutaan.

Meinasin kommentoida vähän Pöyhösen blokia, mutta maltoin mieleni, koska haluan siihen jatkoa. Kun tuossa paria juttua kommentoin, niin ei sitten kelleen enää tullut asiaa. Pöyhösen pohdinnalle toivon siunattua jatkoa.

Jos siis hylkäämme tarpeettomana koko vanhan puolen, meille tapahtuu seuraavaa: Hylkäämme Luomistyön ja syntiinlankeemuksen ja ensimmäisen lupauksen pelastuksesta. Sekä Golgatan merkityksen.

Menetämme edellisen myötä pelastuksen perustan. Menetämme Aabrahamin siunauksen. Mitätöimme Israelin kansan ikiaikaiset siteet omaan maahansa.

Mitä voimme päätellä näistä? Voimme päätellä sen, että lihallisuutemme mielellään yhtyy siihen virteen, että Raamattu on ihmisten kirjoittama ja siten ihminen voi sitä vähän korjailla, ettei kenellekkään tule paha mieli. Jeesuksesta tulee vain omituisesti käyttäytyvä poikkeushenkilö, joka sitten raivattiin pois, kun kävi kiusalliseksi vallanpitäjille. Kuitenkin Hänestä’ rakennettiin myytti, joka antaa menestystä, terveyttä ja varallisuuttakin joillekkin jonka käteen on kasvanut kolehtihaavi.

Vanhantestamentin hylkääminen sopii hyvin kaikille niille, jota eivät etsimälläkään löydä oikeuksia Luvattuun maahan Israelin kansalle.

Mitä me siis kaikenkaikkiaan palvelemme omassa elämässämme. Meidän pitäisi poistua Jumalan alueelta ja palata ihmisen alueelle. Miten tämä päättyy, vai päättyykö, miten tämä kaikki kääritään kasaan, se on Herramme suvereeni alue. Jos joku on saanut sydämelleen tutkia lopunajan asioita, se ei pitäisi olla jokamiehen harrastus. Tärkeämpää on lukea kymmentä käskyä ja siitä seuraavaa rakkauden kaksoiskäskyä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s