Lisääntykää ja täyttäkää

Kiertävä markkinakauppias eli helppoheikki huusi ja kehotti ostamaan jotakin tuotetta lapsille. Sitten hän lisäsi: Ettehän te niistä lapsista välitä muulloin kuin teon aikana ja lapsilisäpäivänä, hän vetosi siis miehiin eli isäntiin.

Luomiskertomuksessa on mainittuna Jumalan sanoina nuo sanat ja siinä on mukana tehtävä, joka koskee luontoa ja ympäristöä. Me voimme nyt jokainen miettiä miten ihmiskunta on tehtävänsä ymmärtänyt ja toteuttanut. Aiempina aikoina olemme katsoneet asiaa oman pihaveräjämme sisäpuolelta ja olleet ehkä jopa tyytyväisiä. Ehkä on ollut jonkinverran syytäkin, koska luonnon kiertokulku on ollut todellisuutta. Se mitä pellosta olemme hyödyntäneet on jätteenä palautettu sinne ja se on taas osaltaan rikastanut humusta. Silloin syömme pellosta, mutta ei peltoa. Se minkä piti mennä pellolle, menee nyt vesistöihin.

Lisääntyminen, joka toimisi luonnonlakien perusteella, on saanut uuden ilmeen. Osalle siitä on tullut sellainen velvollisuus, josta ei sovi laistaa. Osaa se ei koske lainkaan. Jumala on järjestänyt jonkin sabluunan mukaan asiat niin, että on myös lapsettomia ihmisiä, jotka voivat vapaammin harjoittaa joitakin asioita.

Olen joskus ajatellut sitä, jospa tämä onkin hengellinen asia? Jumala tarkoitti, että kaikkien ihmisten elämässä usko ja rakkaus lisääntyisi ja tekisi lopulta koko elämän alamaiseksi Jumalan tahdolle ja näin tulisi luontokin hoidetuksi, kun kukaan ei ahneuksissaan riistäisi sitä. Ihmiset eivät kadehtisi toisiaan, ketään ei parjattaisi, ketään ei sorrettaisi minkään asian puolesta. Ei olisi kuppikuntia ja keskenään kiisteleviä Raamatun selityksiä. Ihmisten välinen taivaallinen rakkaus kaataisi kaikki muurit ja tekisi tyhjäksi kaikki salaliitot. Elämä olisi harmoniassa Jumalan tahdon ja luonnon tarpeiden kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s