Laki vai järjestys.

Kirkolliskokouksesta uutisoitaessa tuli tämä asia esille. Laista siirrettäessä asioita järjestykseen tarkoitetaan julkisesti sitä, että laki on muutoksille jäykkä siksi muutokset eivät ole niin nopeita toimittaa. Esityksiä tehtäessä asia esitetään niin hyväksi ja miellyttäväksi, että vain pahkapää vastustaa ajatusta.

Kun muutokset tehdään helpoiksi, niin asetuksista tulee päiväperhosia eikä ole kohta mitään pysyvää ajatusta. Näin tehdään nurkanvaltaamiset helpoiksi ja monet ihmiset odottavat pelolla mitä maanpiirissä taas tänään tapahtuu. Jos  yksi usein käytetyistä perusteista on se, että asia on jo kolmekymmentäkin vuotta vanha. Ovatko arvotkin vain päiväperhosia eikä ole mitään pysyvää.

Nurkanvaltauksesta on esimerkki jo Raamatussa, kun sanotaan, että suuri joukko pappeja tuli uskolle kuuliaisiksi. Oliko se hyvä? Oli tietysti, jos seuraavaa vaihetta ei olisi tullut. Papisto esitti oman agendansa miten Kristittyjen tulee palata Moseksen uskoon ainakin osittain ja pakanakristityille pitää laittaa samat rätingit eteen.

Se nurkanvaltaus johti siihen, että Paavali päätyi lopuksi mestattavaksi Roomaan. Ei ollut Jerusalemin wanhimmilla voimaa sotia puhtaan opin puolesta. Kompromissit alkavat pienestä, mutta yleensä johtavat orjuuteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s