Kovat miehet eivät käytä maskia?

Mutta tosikovat käyttää. Meillä oli perinteinen kauppareissu tänään. Suuntasimme Länsikeskukseen, kun se on sopivan lähellä ja sopivan pieni kuitenkin noihin hirmuhalleihin verrattuna. Useasti asiantuntemustani ostosten teossa ei tarvita, niin silloin istun johonkin penkille ja seuraan kauppakeskuksen hyörintää.

Näyttää siltä, että maski on enemmistön suosima ainakin tänään. Toki siinä on myös kirjoa, ettei kaikilla ole meidintsaina sininen laskostettu. Siellä on tyylikästä mustaa siis kankaisia näytti olevan melko paljon ja siinä voisi ajatella autotermein ladasta lexuksenkautta teslaan. Näyttää siltä, että itsestään erityisesti huolta pitävät valitsevat asuun sopivat maskitkin.

Ihmistyyppejä näen monia ja on mielenkiintoista miten itseensä tyytyväinen reenattu mieshenkilö kävelee ylväästi kauppaan ilman maskia, tuskin desinfioi käsiään ja omistaa oma reviirinsä suvereenisti. On kokonaisia perheitä, jotka eivät käytä, olisiko uutispimento niin kuin auringonpimennys vai mistä on kyse? Hygieniahuolekas desinfioi ostoskärryn kahvan ja kaivaa tuorekurkun sieltä alemmasta laatikosta, jonne muiden ostajien käsi ei ole käynyt.

Meillä keskusta on kuihtunut olisiko se merkkinä myös siitä, että tavallisia sopusuhtaisia normaalipainoisia on yhä vähemmän. Kun Tviggy oli muodissa, niin kaikkien piti riisua itsensä lähess luurangoiksi, jos oli mahdollista. Nytkin näyttää ihmiset minun silmilläni langanlaihoilta tai sitten heiltä, joille ei ole samaa autuutta suotu. Ylipainoisena eläminen on raskaampaa, mutta valitettavan välttämätöntä. Tulee mieleeni Veikko Lavin laulu: Ihmisiä on kuin muurahaisia. Kauppakeskus joulun alla on kuin muurahaispesä, jossa yksilöt säntäilevät sinne ja tänne, kuitenkaan törmäilemättä toisiinsa,

Siinä, kun tarkkailee, voi huomata sairaita olevan joukossamme. Joidenkin taivalluksesta näkee, että jalat ovat eripituiset, jokainen kuitenkin kiiruhtaa täyttämään omaa käsikirjoitustaan elämästä. Itse olen jo saanut hiljentää ja siksi mielelläni istun siinä ja toivotan mielessäni Herran siunausta jokaiselle ohikulkijalle niin taajaan kuin ehdin. Suuri osa menee ohi mitenkään reagoimatta, mutta joku oikein luo silmäyksen. Olisi mukava saada tietää, tuntuuko jonkin sisimmässä minun siunaamiseni vai onko se edullisen profiilini syytä. Kaiken coronan keskellä toivoisin kaikille rauhallista joulun osdotusta ja joulua, että joulun lapsi saisi sijaa majatalossa ja jäisi asumaan seuraavaksi vuodeksikin. Erittäin lapsille toivon suloista ja turvallista joulua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s