Rauha maassa

Jouluyönä paimenet saivat tämän rauhan sanoman yliluonnollisesti enkeleiltä. Ehkä enkelit olivat silloin luonnollisempi ilmiö kuin tänään.  Mitä tuo sanoma merkitsi näille paimenille? Palkankorotusta? Tuskin. Oikeastaan emme tiedä, vain sen me tiedämme, että he kävivät toteamassa asian todenperäisyyden.

Maailma tarvitsee rauhaa! Kansakunnat tarvitsevat rauhaa. Ihmiset tarvitsevat rauhaa. Kaikki me haluamme rauhaa itsellemme ja ehkä myös toisillemme, mutta rauhan ehdot eivät aina ole kovin reilut. Voittaja kirjoittaa käsikirjoituksen ja tekee sen yleensä omaksi hyväkseen, jos toinen suostuu rauhaan ollessaan ahdingossa.

Monissa sodissa nykyisin ei ole selvää voittajaa eikä ole selvää rintamalinjaakaan, silloin rauhan tulisi olla kompromissi, mutta rauhat ovat hauraita niin kuin tulitauotkin. Olemme saaneet uutisvirtaa monistakin tulitauoista eri puolilta, mutta myös tiedon  miten se voi kestää vain tunteja tai päiviä.

Mikä sitten tuo rauhattomuuden maailmaan? Vallan himo, rahan himo ja ihan yksinkertaisesti halu alistaa ja hallita kansoja. Aseina käytetään politiikkaa eri muodoissaan, uskontoa eri muodoissaan , vaikka useasti kaiken takana on luonnonrikkaudet, öljyt, kullat, timantit ym.

Kun Jeesus tuli, teki tehtävänsä ja palasi kotiinsa, tuliko se rauha, jota enkelit julistivat? Tuli ja ei tullut! Se rauha tuli, jota enkelit tarkoittivat, mutta se rauha ei tullut mitä ihmiset luulivat!  Syntiensä tähden rauhattomaksi tulleelle julistetaan rauhaa Ristinveren voimassa. Taistelukentille tuli yksi se eli toimija lisää. Jeesuksen nimeä huulillaan kantavat ovat yhtä paljon rauhattomia kuin ennenkin. Osa ihmisistä väittää taistelevansa Jumalansa nimessä ja puolesta. Rehellisiä ovat vain ne, jotka sanovat, että öljyesiintymästä kannattaa vaikka sotia, jos sitä ei muuten saa hallintaansa.

Se rauha, josta enkelit lauloivat on vieläkin olemassa ja sen voi löytää, mutta siihenkin on tullut mutkia. Kun pitäisi julistaa suvereenia rauhaa Jeesuksen nimessä, niin siihen koitetaan laittaa omia puumerkkejä. Omistushalu on tullut sinnekin, missä kaikki on armosta saatua ja siksi monopolia ei ole kellään. Hengellisellä kentällä käydään lähes identtistä sotaa eli on blokkeja, on ystäviä on yhteistyökumppaneita, mutta kaikkia ei hyväksytä vaikka kaikki on Herran, kaikki on Jumalasta mikä vie meitä itse kutakin pelastukseen ja sisäiseen rauhaan. Rauhaan Jumalan kanssa ja rauhaan lähimmäisten kanssa. Jos voisimme kuunnella enkelten laulua niin kuin paimenet ja kaikki yhdessä voisimme löytää saman Jeesuksen itsellemme. Siinä olisi rauha ja ilo ja sitä joulun todellinen sanoma koittaa meille tänäänkin puhua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s