Äly hoi!

Vanha pää menee pyörälle! Viruspiikille kutsutaan ikäluokittain, näin meille on kerrottu. Vaimoni sai kutsun, minä en ainakaan vielä, vaikka vaimon piikityksestä on jo päiviä kulunut. Olisiko syy siinä, etten ole vuosiin käyttänyt terveyskeskusta, kun ei ole diagnosoitua sairautta paitsi kaihinalut molemmissa silmissä. Vaimolla sentään on syöpä, jota tarkkaillaan.

Kilpailutus on kaiken avainsana. Sanotaan , kaikki halpenee. Olisiko se kuluttajan etu, että jotkut kilpailevat itsensä hengiltä? Konkurssista jää joko vähän käteen tai paljon velkaa. Mikähän mahtaisi olla se summa, joka vuosittain konkursseista sovitetaan?  Valtiolla oli kerran joitakin tukipylväitä, jotka takasivat pyörien pyörivän. Posti oli joskus, muistaako joku, miten aamu alkoi lehden kolahtamisella luukusta kaupungissa ja sitten postinkantaja toi kirjepostin jossain vaiheessa.

Hyvinvointi tai ainakin sen tavoitteleminen toi ilmaisjakelun, joka meän huushollissa oli keskiviikko. Paikallinen ilmaisjakelulehti ja muita tuiki tärkeitä kaupallisia tiedotteita. Miten on nyt? Jakelu on kilpailutettu, hyvä ensiaskel hyvään ja kauniiseen on otettu. Postia tulee, en tiedä enemmän tai vähemmän, mutta sitä tippuu muutamana päivänä viikosta, mutta erikoista siinä on se, että samana päivänä enemmän kuin kerran. Onko siis nyt vain meille tuleva posti annettu yhden vakiojakajan sijasta kahdelle tai useammalle jakajalle? Jos posti tulee väärään osoitteeseen, pitäisi tietää mikä virma on jakanut ja palauttaa sinne, mutta mistä voin tietää? Yksinkertainen neuvo: Painattakaa jokaiselle jakajalle käyntikortteja ja hän tipauttaa aina postin mukana käyntikorttinsa, josta selviää virheellisesti jaetun postin palautuspiste.

Vennamo senior puhui aikoinaan talonpojan tappolinjasta. Liekkö hän profeetta? Kotikylälläni oli minun nuoruudessani parikin pankkia, pari osuustoimintaliikkeen kauppaa. Yksityisiä kauppoja, leipomo, parturinliike ja vaatehtimo. Kun olen joskus harmaantumisen vaiheessa rullannut autollani kylän raittia, olen löytänyt vain yhden olutbaarin, ei muuta. Niin ja tietysti posti oli.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s