Ilosanoma

Marathonissa käytiin ankara taistelu! Ilosanomaa lähdettiin viemään pääkaupunkiin. Nopsat jalat veivät viestin ja viestinviejä tehtävän toimitettuaan kaatui kuolleena maahan. Ilosanoma oli siis se: Me voitimme! Mikä on tämän päivän ilosanoma? Jos en väärin muista niin hiihtokilpailuista saatettiin saada viisikin ilosanomaa per henkilö. Jääkiekkojoukkue on tuonut ilosanoman, jota sankoin joukoin on toreilla juhlittu. Jonakin vuonna juhlittiin ilosanomaa: Olemme nyt EU:n täysivaltainen jäsen rahaa myöten. Vanhempi väki muistaa miten rahat leikattiin puoliksi ja siinäkin oli ilosanoma, tämä on ikään kuin lainaa ja ne toiset puolikkaat hyvitetään myöhemmin.

Toistanpa tarinan, jonka jostain luin: Meksikolainen mies istui pienessä veneessä ja kalasti rannan tuntumassa. Paikalle kävelee amerikkalainen elämässään menestynyt turisti ja avaa keskustelun: Hei mies! Miksi et osta troolaria ja kalasta enemmän. Tuloillasi voit ostaa lisää troolareita ja palkata niihin miehistöt. Itse voit elää niillä tuloilla ja vain kalastella huviksesi! Kalastaja vastasi: Miksi kaikki tuo vaiva? Minähän jo istun omassa veneessäni ja kalastan osaksi ihan huvikseni.

Onko pääsiäisen ilosanoma sen kaltainen, että meihin liittymällä saat elää kuin ennenkin ja me seurakunnassa järjestämme jotain mukavaa, joka tuntuu sinusta hyvältä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s