Metsäkato

Korvet raivas kasket kaatoi, nukkui nurmiin ikuisiin. Eivät tieneet, että syyllistyivät ”metsäkatoon”, kun on nälkä koittaa tehdä jotain. Suon voitti aikanaan Koskelan Jussi kuokkansa kanssa, mutta siinä sivussa piti kuitenkin elää suon kuivumista odotellessa. Eikä siinä soiden kuivattamisessakaan autuus ollut, koska kuivatettu suo ja savella pelloksi muunnettu ei ole enää monimuotoinen, kun kylväjä toivoo aina puhdasta satoa.

Joskus sanottiin lisä ei tee pahaa muussa kuin selkäänsaannissa ja tien jaossa. Tiet hoidettiin tasan jaettuina pätkinä ja siinähän haluttiin säästää. Tietkin olivat luonnontilassa , siinä oli ikäänkuin kolme raidetta. Keskellä hevosen kavioille ja sivuilla kärynpyörille. Siinä pystyi somasti ajelemaan polkupyörällä kun oli kahdelle, kummallekkin oma raide. Nyt ei ole raiteita on jotain muuta ja pääosan tiestä omistaa joku virma, mutta rakkaudesta tuskin on kyse, kun pääsee välillä rupsahtaan.

Ajatellaan hetken 1940 luvulta tännä mihin on tultu.Sieltä loppupuolelta on ensimmäiset muistot. Autot tulivat Idästä. Merimiehet toivat joitakin kappaleita, joita sanottiin uitetuiksi. Volokkaria eniten, kuplaa, joku mersu malliksi.  Tulipa aika, että kahvilaiva tuli viimein. Kaikki eivät kuitenkaan puhtaaseen makuun heti tottuneet, vaan piti veistää siitä sinisestä pötköstä lisämakua. Oli kahvin selvikettä, nyt sekin on tarpeetonta. Itä-saksasta tuli silitysrautoja ja Warret ja Trabantit taisi joku Zwikkaukin tulla. Euroopasta tuli siis kyllä aatteita ja kulutustavaroita, mutta ei käskyjä ja tirektiivejä.

Maataloudesta ja ruuan hinnasta saimme painia keskenämme, nyt ministerillä on painikumppanina koko komissio, jossa kokoonpanossa ei ole yhtään Suomen asialla, koska se on erityisesti suomalaiselta kielletty.  Mepit eivät voi olla Suomen asialla, kun pitää liittyä puoluekoalitioihin ja laulaa niiden lauluja, jotka eivät vältämättä tiedä, missä Suomi on ja, etteivät täällä palmut huoju ainakaan vielä, vaikka niin jo eletäänkin mediassa. Pääasia, että nyt olemme niissä pöydissä, missä asioista päätetään. Sehän oli tavoite ja saavutettu etu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s