Suolaton ruoka

Te olette maan suola! Mitä se on, ketkä te?Varmasti Jeesus tarkoitti niitä, jotka sen puheen kuulivat. Tämä oli siis osa Vuorisaarnaa, jota on ihasteltu niin ajallista elämää hellivänä julistuksena. Vaimoni on kertonut olleensa nuorena munuaisvaivaisena sairaalassa pitkiä aikoja suolattomalla ruualla. Ällöttävää, on kai paras määritelmä. Vaikka lättyjä paistettaisi, niin ripaus suolaa kai siihenkin laitetaan samoin puuron keitossa.

Liika suola on myös pahasta ainakin osalle ihmisistä. Mieleeni tulee  palvelustoveri, joka lisäsi ruokaan aina suolaa, vaikka ei ollut vielä maistanut. Vallitsevan tiedon mukaan saamme liiaksi suolaa, koska kaikessa käsitellyssä elintarvikkeessa leivästä alkaen on suolaa.

Osallistuin kerran keskusteluun, jossa mietittiin suolan makua Raamatun valossa. Päätökseksi tuli, että suolan maku on rakkaus!  Seuraava kysymys kuuluisi miten sitä rakkautta annostellaan niin, että se on suloista ja vastaanottamisen arvoista?  Tulemme tässä julistukseen. Tässä tulee mieleen Hölmölä ja se tunnettu Matti-kulkuri, joka eksyi tavan takaa Hölmölään ja antoi hyviä neuvoja. Tässä niistä yksi: Hölmölässä oli rahennettu hirsitalo, mutta ikkunan puutteen takia se oli sisältä pimeä. He koittivat kantaa säkillä sinne valoa, mutta kas kummaa säkissä ei ollutkaan valoa, kun sisään päästiin. Matti antaa neuvon: Kun tekee seinään aukon, niin siitä tulvii valoa sisään. Kun pieni aukko antaa niin hyvin valoa, niin se vasta on jotakin, kun poistetaan koko seinä. Valoa tulvi yllinkyllin, mutta talo sortui maan tasalle lopuksi.

Jumalan valtakunnan julistuksessa on tärkeää oikea annostelu. Tietenkin on ratkaisevaa onko tarkoitus kutsua ihmisiä Jumalan valtakuntaan Jeesuksen seuraajaksi tai sitten omaan porukkaan penkin ja kolehtihaavin täyttäjäksi. Laki annettiin Mooseksen kautta! Armo ja totuus tuli Jeesuksen kautta.  Me tarvitsemme armoa ensiksi, että voimme sitten katsoa totutta silmiin, itsessämme, totuutta Jumalasta ja totuutta pelastuksesta.

Jos sanasta puuttuu totuus, vaikka rakkautta olisi kuinka paljon, se ei ole maistuvaa pitkän päälle eikä ravitse monipuolisesti. Suolaton ruoka näyttää samalta lautasella, tuntuu samalta lusikassa, mutta suussa ihan eri vaikutus! Varmasti kuulija sisimmässään tuntee, jos tunnustaa itselleen, että nyt minua ei kutsuta todelliseen pelastukseen vaan täyttämään tilastoja kuinka monta jättäytyi tällä kierroksella. Totuutta itsestämme voimme katsoa silmiin sanan kuulossa. Jos mieleeni tulee joku tapa tai asia, jota joudun kovasti selittelemään ja puolustelemaan itselleni ja joskus kiivaasti väitellen myös toisille, on kyse toden näköisesti tulelle talletetusta eli Jumalan tahdon vastaisesta asiasta.  Armoa tarvitsemme totuuden vastaanottamiseen ja erittäin paljon sen seuraamiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s